facebook_pixelFilaregatan 5A Värmlands län, Karlstad - hitta.se
Hitta.se

Filaregatan 5A

652 19 Karlstad, Karlstad Värmlands län

Ett flerfamiljshus

Fastigheten på Filaregatan 5 är ett flerfamiljshus.

Bolån i Karlstad - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Karlstad. Genomsnittlig ränta föregående månad (maj 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (maj 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Karlstad

Boendemiljön i Karlstads Domkyrkodistrikt

Boendemiljön i Karlstads Domkyrkodistrikt

I området kring Filaregatan 5 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1970- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (49%).

Wikipediafoton från närområdet

Korskyrkan, Karlstad
Länscellfängelset i Karlstad
Tingvalla, Karlstad
Pråmkanalen

Människorna i Karlstads Domkyrkodistrikt

Människorna i Karlstads Domkyrkodistrikt

Unga singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt i små- och medelstora städer

I Karlstads Domkyrkodistrikt bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 41 år, vilket är lägre än medelåldern i Karlstads kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (16%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är styrketräning, film, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, andra länders kultur, gympa och workout, följa populära tv-serier, konst, utförsåkning och modenyheter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 43% som högutbildade. 31% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 31% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 74%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 227 kr, vilket är 22% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 619 483 kronor i lån.

-22%

Skatteläget i Karlstad

För de som är folkbokförda på Filaregatan 5A gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,75% (0,10)

11,20% (-0,08)

0,242% (0,00)

Summa

33,192% (0,02)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 28,9% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 50% fler röster än riksgenomsnittet.

V+50%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 248 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 196 objekt till salu i Herrhagen

Det har sålts 100 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 29 363 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 26 675 kr/m2 och går upp med 33.25 %.

Just nu finns det 10 hyreslägenheter att byta till i närheten av Filaregatan. Snitthyran är 6 753 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor i närheten

158 meter från adressen ligger Personalkooperativa Förskolan Loket.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara nio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop City Karlstad på Järnvägsgatan 14.

Lockas man av restaurangbesök finns Happy Kitchen och Vilmas i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (230 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (191 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Optimal Träning, fem minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Karlstads Domkyrkodistrikt

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat lördagen den 12 juni kl 07:34

Mycket att göra för polisen i Värmland under kvällenoch natten.

Det har skrivits mängder med ordningsbot avseende störande körning och störande musik, framförallt i västra Värmland. Fylleri, bråk och ofredande/förargelsebrott. 23.56 Åttkantsgatan Karlstad. Flera personer i slagsmål. Polis till plats, flera anmälningar och motanmälningar om misshandel. 00.58 En person gripen efter bråk på Herrgårdsgatan i centrala Karlstad. Målsägande ansiktsskador. 04.38 Trafikolycka smitning Sunne. En person avviker från trafikolycka efter att ha kört över refug och ut på ett gärde. Personbil kraftigt demolerad. Eftersök. I övrigt en del psykisk ohälsa, inbrottslarm och rutinkontroller.

Stöld/inbrott

Rapporterat torsdagen den 10 juni kl 12:54

Inbrott i lägenhet område Norrstrand

Har inträffat under någon av de tre senaste dagarna. Allmänt tillrör och skräpigt efter inbrottet. Inga uppgifter om vad som tillgripits. Anmälningsupptagning pågår och därefter tar man ställning till eventuell brottsplatsundersökning.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat måndagen den 7 juni kl 07:28

Det har varit en lugn kväll och natt i länet

Här är några av de jobb som polisen har jobbat med. Karlstad kl.18.11. Skadegörelse i Haga. En eller flera okända personer har krossat en ruta till en tom lokal. Karlstad kl. 20.24. Skadegörelse i Kronoparken. En eller flera okända personer har krossat ett par rutor till en tom lokal. Kristinehamn kl. 22.46. Misshandel i Bro. En man är misstänkt för att ha misshandlat två kvinnor utomhus. Det finns ingen information om att de båda kvinnorna ska ha behövt uppsöka sjukvård. Mannen var inte kvar på plats när polisen kom till platsen och han är inte frihetsberövad. Kristinehamn kl.02.57. Inbrott i en butik i Bro. En eller flera okända personer har brutit upp en grind och en dörr till en butik. I nuläget är det oklart om något, och i så fall vad, har blivit stulet. En brottsplatsundersökning kommer att bli gjord under måndagen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
342%
SverigeKarlstads Domkyrkodistrikt

Brott jämfört med riket