facebook_pixelGranhultsliden 14 Värmlands län, Karlstad - hitta.se
Hitta.se

Granhultsliden 14

656 35 Karlstad, Karlstad Värmlands län

Adress i Granhult i Karlstad i Värmlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Granhultsliden 14.

Hitta hit

En villa byggd 2003

På adressen finns en villa byggd 2003. Huset är 176 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Granhult.

Värderingen är 30 397 kr/m²

Villan på Granhultsliden 14 värderas till ca 5 350 000 kr (30 397 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

5 350 000 kr

Bolån i Karlstad - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Karlstad. Genomsnittlig ränta föregående månad (apr 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,26%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,27% (apr 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,26% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 315 525 kronor och den första avbetalningen är 2 717 kronor.
Bolån i Karlstad

Tomten är ca 954 kvadratmeter

Tomten, SPISVEDEN 2, är ungefär lika stor som andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten SPISVEDEN 2 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Granhult

Boendemiljön i Granhult

Området kring Granhultsliden 14 består till 53% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1980- och kring millennieskiftet.

Wikipediafoton från närområdet

Stockfallet
Kroppkärrskyrkan
Kronoparkskyrkan
Kroppkärr

Människorna i Granhult

Människorna i Granhult

Yngre singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i förorter kring de större städerna

I Granhult bor 51% kvinnor och 49% män. Medelåldern i området är 39 år, vilket är lägre än medelåldern i Karlstads kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är sambos med barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (22%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är golf, utförsåkning, näringsliv och samhällsekonomi, längdskidåkning, segling, vin och vinprovning, föreningsverksamhet, skattefrågor, inrikespolitik och värdepapper och värdepappersaffärer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 45% som högutbildade. 28% har gymnasieutbildning och 3% har endast grundskoleutbildning. 20% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 54%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 33 875 kr, vilket är 25% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 4 471 787 kronor i lån.

+25%

Skatteläget i Karlstad

För de som är folkbokförda på Granhultsliden 14 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,75% (0,10)

11,20% (-0,08)

0,242% (0,00)

Summa

33,192% (0,02)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 34,6% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 59% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+59%

Bostadsmarknaden i Granhult

i Granhult pågår och planeras det för 62 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Södra Kroppkärr

Just nu finns det 6 hyreslägenheter att byta till i närheten av Granhultsliden. Snitthyran är 5 371 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

512 meter från adressen ligger Klasmossens Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara åtta minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop All Världens Mat på Posthornsgatan 4.

Lockas man av restaurangbesök finns Claesson's Andra i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters gångväg (983 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (24 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Carlstad Träningscenter, nio minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Granhult

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Kontroll person/fordon

Rapporterat tisdagen den 11 maj kl 02:40

Person med kniv i centrala Karlstad

I centrala Karlstad har vittnen från bil sett en stressad springande man i 35 årsåldern springa med en kniv i handen. Utrustad polis har spanat av och letat efter den utpekade mannen utan att återfinna honom. I skrivande stund råder allmän spaning efter mannen.

Kontroll person/fordon

Rapporterat söndagen den 9 maj kl 08:51

Ett gäng ungdomar har stökat vid en camping i Bomstad

Polisen får samtal om att man hör gap och skrik vid en camping i Bomstad. Anmälaren uppger även att man hör något som liknar skott. Personerna ska därefter ha lämnat platsen i en buss. Polisen har varit på platsen och man har kontrollerat ett antal ungdomar i de övre tonåren. De har varit på platsen och haft fest och väsnats med bland annat lock till soptunnor. Det finns i nuläget inte någon misstanke om brott mot någon av ungdomarna och de fick en tydlig information av polisen om lämpligheten i deras beteende.

Stöld/inbrott

Rapporterat tisdagen den 4 maj kl 12:16

Inbrott i bostad område Kronoparken

Ett par boende på Kronoparken har haft inbrott under förmiddagen. Stökigt i bostaden. Oklart om något tillgripits ur bostaden. Brottsplatsundersökning är beslutad och polis har varit på plats för anmälningsupptagning.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
342%
SverigeGranhult

Brott jämfört med riket