facebook_pixelLilla Vänsberg 207 Värmlands län, Karlstad - hitta.se
Hitta.se

Lilla Vänsberg 207

655 91 Karlstad, Karlstad Värmlands län

Adress i Grava i Karlstad i Värmlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Lilla Vänsberg 207.

Hitta hit

Bolån i Karlstad - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Karlstad. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Karlstad

Boendemiljön i Grava

Boendemiljön i Grava

Området kring Lilla Vänsberg 207 består till 58% av småhus. Det är vanligt med lantbruk och villor som för det mesta är byggda kring sekelskiftet och kring millennieskiftet.

Wikipediafoton från närområdet

Önnerudstorp
Ilanda
Tranjerdstorp, Karlstad
Torpnoret

Människorna i Grava

Människorna i Grava

Medelålders flerbarnsfamiljer med goda inkomster i villaförorter

I Grava bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 59 år, vilket är högre än medelåldern i Karlstads kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (34%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är motorcyklar, meka med bilar, motorsport, arbeta i trädgården, trav och galopp, energisparande, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida och bild-/ljudanläggningar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 39% som högutbildade. 24% har gymnasieutbildning och 2% har endast grundskoleutbildning. 25% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 68%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 273 kr, vilket är 29% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 827 963 kronor i lån.

-29%

Skatteläget i Karlstad

För de som är folkbokförda på Lilla Vänsberg 207 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,75% (0,10)

11,20% (-0,08)

0,242% (0,00)

Summa

33,192% (0,02)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 23,1% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 36% fler röster än riksgenomsnittet.

C+36%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 37 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 19 objekt till salu i Stodene

Just nu finns det 1 hyreslägenheter att byta till i närheten av Lilla Vänsberg. Snitthyran är 5 600 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor i närheten

1 183 meter från adressen ligger Föräldrakooperativet Trollet i Ur och Skur.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns Almars Krog i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters gångväg (757 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (32 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Grava

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Misshandel

Rapporterat torsdagen den 4 mars kl 08:23

En busschaufför larmar polisen efter att ha fått ägg kastat på sig och bussen.

Bussen befann sig på Våxnäs i Karlstad när några personer ska ha kastat ägg på bussen. Chauffören ska också ha blivit träffad. En anmälan om skadegörelse samt misshandel har upprättats.

Brand

Rapporterat torsdagen den 25 februari kl 11:06

Husvagn brinner på First Camp Skutberget i Karlstad.

Det är i nuläget oklart om någon befinner sig i husvagnen. Det ska enligt uppgift brinna med öppna lågor. Räddningstjänst och polis är på väg till platsen. Uppdatering: Inga personer har skadats i branden. Ett elfel i en kabel ska ha orsakat branden. Polisen har lämnat platsen.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat måndagen den 22 februari kl 05:01

En bil har av okänd anledning kört genom en häck och kolliderat med ett stillastående fordon

Ett fordon har kört genom en häck och kolliderat med ett stillastående fordon. Föraren förd i ambulans till CSK i Karlstad. UPPDATERING 17.27 Orsaken till olyckan verkar vara sjukdomsfall

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
342%
SverigeGrava

Brott jämfört med riket