facebook_pixelRomstadsvägen 2B Värmlands län, Karlstad - hitta.se
Hitta.se

Romstadsvägen 2B

653 42 Karlstad, Karlstad Värmlands län

Bolån i Karlstad - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Karlstad. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Karlstad

Boendemiljön i Romstad

Människorna i Romstad

Människorna i Romstad

Yngre singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i förorter kring de större städerna

I Romstad bor 57% kvinnor och 43% män. Medelåldern i området är 37 år, vilket är lägre än medelåldern i Karlstads kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (20%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, prova nya produkter, trav och galopp, konst, skönhetsvård, ungdomskultur, foto/film, pyssla, film och djuretiska frågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 42% som högutbildade. 32% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 29% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 74%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 263 kr, vilket är 33% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 188 097 kronor i lån.

-33%

Skatteläget i Karlstad

För de som är folkbokförda på Romstadsvägen 2B gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,75% (0,10)

11,20% (-0,08)

0,242% (0,00)

Summa

33,192% (0,02)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 25,6% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 42% fler röster än riksgenomsnittet.

L+42%

Bostadsmarknaden i Romstad

i Romstad pågår och planeras det för 193 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Våxnäs

Just nu finns det 8 hyreslägenheter att byta till i närheten av Romstadsvägen. Snitthyran är 5 703 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

372 meter från adressen ligger Montessoriförskolan Vitlöken.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Netto på Våxnäsgatan 146.

Lockas man av restaurangbesök finns Solsidan och McDonald's i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (47 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (73 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Xtravaganza, åtta minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Romstad

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rattfylleri

Rapporterat lördagen den 9 januari kl 09:28

En bilist är misstänkt för att ha kört bil i påverkat tillstånd i Tingvallastaden

En polispatrull stoppar och kontrollerar en personbil i Tingvallastaden. Vid kontroll av föraren, en man i 20-årsåldern, fattar patrullen misstanke om att han är påverkad av narkotika. Mannen får åka med patrullen för provtagning och resultatet på provet får visa om han har gjort sig skyldig till brott.

Åldringsbrott

Rapporterat onsdagen den 6 januari kl 05:11

Nytt modus operandi

En eller flera personer som säger sig ringa från hemtjänsten kontaktar äldre människor och säger att de ska komma hem och vaccinera dem mot Covid-19. Uppringarna uppgav även att de uppringda får prata med en läkare gällande vaccinationer och allergier efter deras besök. Två samtal av denna art har anmälts till polisen under dagen på 11414. De berörda orterna är Mora och Borlänge. Ytterligare tre samtal som beskriver detta händelseförlopp har inkommit till Sjukvårdsregion Värmland. Enligt sjuksköterskor på 1177 - Värmland / Dalarna kontaktas ingen på detta sätt för att boka in tid för vaccination i bostaden.

Sammanfattning natt

Rapporterat fredagen den 1 januari kl 08:09

En mycket stökig natt i Värmland.

Mängder med anmälningar om vårdslös skjutande med fyrverkerier. misshandel, fylleri och skadegörelse. I Kristinehamn tvingades en patrull kalla på förstärkning under ett bråk md mycket folk inblandat. Personer avvisades från platsen. I Karlstad greps en man efter att ha hotat allmänhet med vapen. Anmälan om olaga hot. Den misstänkte är nu släppt efter beslut av åklagare.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
342%
SverigeRomstad

Brott jämfört med riket