facebook_pixelSignalhornsgatan 34 Värmlands län, Karlstad - hitta.se
Hitta.se

Signalhornsgatan 34

656 34 Karlstad, Karlstad Värmlands län

Adress i Kronoparken i Karlstad i Värmlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Signalhornsgatan 34.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1973

Fastigheten på Signalhornsgatan 34 är ett flerfamiljshus byggt 1973.

Bolån i Karlstad - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Karlstad. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Karlstad

Boendemiljön i Kronoparken

Boendemiljön i Kronoparken

I området kring Signalhornsgatan 34 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1970- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (67%).

Wikipediafoton från närområdet

Karlstads universitet
Karlstads universitetsbibliotek
Välsviken
Brännvinsmagasinet

Människorna i Kronoparken

Människorna i Kronoparken

Unga och medelålders låginkomsttagarfamiljer med barn i multikulturella förortsområden till storstad

I Kronoparken bor 43% kvinnor och 57% män. Medelåldern i området är 29 år, vilket är lägre än medelåldern i Karlstads kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (10%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är hårvård, alternativ hälsovård, astrologi, datorer, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, ungdomskultur, följa populära tv-serier, modenyheter och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 25% som högutbildade. 29% har gymnasieutbildning och 18% har endast grundskoleutbildning. 9% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 54%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 12 865 kr, vilket är 53% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 372 080 kronor i lån.

-53%

Skatteläget i Karlstad

För de som är folkbokförda på Signalhornsgatan 34 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,75% (0,10)

11,20% (-0,08)

0,242% (0,00)

Summa

33,192% (0,02)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 36,8% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 170% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+170%

Bostadsmarknaden i Kronoparken

i Kronoparken pågår och planeras det för 78 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Kronoparken

Just nu finns det 4 hyreslägenheter att byta till i närheten av Signalhornsgatan. Snitthyran är 6 134 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

109 meter från adressen ligger Kronoparksskolan.

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop All Världens Mat på Posthornsgatan 4.

Lockas man av restaurangbesök finns Claesson's Andra i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (116 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (7 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Carlstad Träningscenter, fem minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Kronoparken

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, personskada

Rapporterat måndagen den 15 februari kl 03:22

2 personbilar har krockat på Sommargatan i Karlstad.

1 person klagar på magsmärtor. Räddningstjänst, ambulans och polis åker till platsen. Uppdatering 15:49: Bägge bilförarna har förts med ambulans till sjukhus. Bärgning är beställd. Trafiken börjar åter rulla.

Trafikolycka

Rapporterat söndagen den 14 februari kl 02:39

En olycka har skett utefter Rv63 i närheten av Stockfallet

SOS-alarm meddelar att en singelolycka har skett utefter Rv63 i riktning mot Karlstad. Bilisten skall enligt SOS sitta kvar i bilen men det är oklart om personen är skadad. Polisen är på väg till platsen för att undersöka vad som har hänt. UPPDATERING kl. 14.39 I nuläget är det stopp i trafiken i riktning mot Karlstad. UPPDATERING kl. 15.18 Polisen är klar på plats. Bilisten, en man i 40-årsåldern, är förd med ambulans till sjukhus med oklara skador. Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan.

Rån

Rapporterat söndagen den 14 februari kl 08:15

En man har blivit utsatt för ett rån på Kronoparken

En man ringer till polisen och säger att 3 för honom okända personer har rånat honom på bland annat jackan och mobiltelefonen. De hotade mannen, som är i 20-årsåldern, med något som mannen uppfattade som en kniv och på det sättet tvingade de till sig mannens saker. Därefter försvann de från platsen. Mannen fick också ta emot slag mot kroppen från de som utförde brottet. Mannen tog sig till sjukhus med hjälp av en vän och kontaktade polisen. Det finns inga uppgifter om att mannen ska vara allvarligt skadad. Polisen har varit på plats i området för att söka efter de som har gjort brottet, utan att hitta något missstänkt person, och man kommer att skriva en anmälan om rån.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
342%
SverigeKronoparken

Brott jämfört med riket