Hitta.se

Ingemarssätter

Sunne Värmlands län

I området finns 0 personer över 16 år

Hitta hit

Bolån i Lysvik - räkna på din boendekostnad

Genomsnittlig ränta föregående månad (jan 2023) för ett bolån med 3 månaders bunden ränta: 3.70%.

Räkna på ditt bolån!

Bolåneräntan du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 3.76% (jan 2023).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 3 mån bunden ränta på 3.70% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 926 542 kronor och den första avbetalningen är 4 750 kronor.

Nordea Logo
Bolån i Lysvik

Boendemiljön i Ingemarssätter

Boendemiljön i Ingemarssätter

Ingemarssätter ligger i Sunne

I området kring Ingemarssätter bor många i lantbruk som för det mesta är byggda på 1940-talet.

Vårdcentraler och apotek i närheten av

Det finns inga vårdcentraler eller apotek inom 6km avstånd från .

Hela Sveriges apotek

Apoteket finns här för dig, dina nära och kära, ditt kvarter och din stad, ja, hela Sverige. Och var du än möter oss, kan du lita på att Apoteket gör allt för att du ska må bra.

Handla här
Apoteket logo
Apoteket logo
Advertisement

Människorna i Ingemarssätter

Människorna i Ingemarssätter

Äldre och pensionerade medelinkomsttagare i villa utanför småorter eller i glesbygd

Vanliga intressen är jakt, rida, snickra/måla och bygga, värdepapper och värdepappersaffärer, sportfiska, meka med bilar, arbeta i trädgården, friluftsliv, energisparande och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i förskoleålder

I Ingemarssätter har 0% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 8% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 50% som högutbildade. 24% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 19% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 67%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 520 kr, vilket är -14% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 159 263 kr i lån.

-13%

Här i Sunne betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,4 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,15% (0,50)

11,20% (-0,08)

0,242% (0,00)

Summa

33,592% (0,42)

Medelålder

Medelåldern i området är 51 år, vilket är högre än medelåldern i Sunnes kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (55%) är högre än i resten av kommunen.

Sverigedemokraterna är ovanligt starka i området

I valdistriktet röstar man vänster. Sverigedemokraterna får 31% fler röster än riksgenomsnittet. Socialdemokraterna är största parti med 34% av rösterna.

SD+31%

Bostadsmarknaden i området

1 objekt till salu i området

Just nu finns 1 objekt till salu i Lysvik

Köp bostad på Ransbysätter 62

Räkna på ditt bolån

Nordea logo

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (552 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (4 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Ingemarssätter

Uppdateringarna presenteras av Verisure

Du kan skydda din bostad med inbrotts- och brandlarm. Uppkopplat till larmcentral dygnet runt. Testa vilket hemlarm som passar dig och räkna ut ditt pris.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat söndagen den 19 mars kl 08:37

Det har varit en normal natt i länet. Nedan följer ett urval av händelser som vi har hanterat

Misshandel, Karlstad kl. 23.33 En man är misstänkt för att misshandlat sin hustru i deras bostad. Mannen, som är i 35-årsåldern, blev gripen av patrullen som var på plats och efter förhör är mannen fortsatt frihetsberövad och alltså numera anhållen som misstänkt för misshandel och barnfridsbrott. Det finns ingen information om att kvinnan har uppsökt sjukvård. Rattfylleri, Torsby kl. 00.38 En bilist, en man i 60-årsåldern, är misstänkt för att ha kört bil i påverkat tillstånd på E16 i höjd med Fryksände. Mannen fick åka med patrullen för provtagning och är efter provtagning fortsatt misstänkt för rattfylleri. Narkotikabrott, Säffle kl. 01.51 Vid kontroll av ett fordon hittar patrullen misstänkt narkotika på en passagerare i bilen. Passageraren, en man i 30-årsålden, blir misstänkt för narkotikabrott genom innehav. Stöld, Karlstad kl. 01.53 En kille i 20-årsåldern är misstänkt för att ha stulit saker ur två olika kvinnors handväskor inne på en restaurang i Herrhagen. Killen blir misstänkt för grov stöld och försök till grov stöld. Polisen har varit på plats och identifierat den misstänkte men han blev inte frihetsberövad. Utöver detta har vi bland annat kontrollerat 15 personer eller fordon, omhändertagit två personer enligt LOB, hanterat två ärenden gällande psykisk ohälsa och hanterat tre viltolyckor utan personskada.

Trafikkontroll

Rapporterat söndagen den 12 mars kl 11:50

Polispatrull har haft trafikkontroll med inriktning på nykterhet i Torsby under morgonen

Polispatrull har på Olebyvägen i Torsby under morgonen haft en trafikkontroll med inriktning på nykterhet. I kontrollen har ett 30-tal bilister fått lämna utandningsprov, samtliga var utan anmärkning.

Sammanfattning natt

Rapporterat måndagen den 20 mars kl 07:22

Det har varit en lugn natt i länet. Nedan följer ett urval av händelser som vi har hanterat

Rattfylleri, Sunne kl. 22.08 En bilist, en man i 40-årsåldern, är misstänkt för att ha kört bil i påverkat tillstånd i Prostgården. Mannen saknar dessutom körkort och är i nuläget misstänkt för rattfylleri under påverkan av narkotika, ringa narkotikabrott samt grov olovlig körning. Trafikolycka, Kristinehamn kl. 04.43 Föraren av en lätt lastbil, en man i 20-årsåldern, har av okänd anledning kört av vägen och lastbilen har vält. Olyckan har skett utefter Rv26 i höjd med Järsberg. Patrullen skriver en anmälan om vårdslöshet i trafik då de misstänker att mannen har somnat. Mannen själv säger att det var halt på platsen och att han har väjt för ett djur. Mannen fick åka med ambulans till sjukhus med smärta i ryggen. Utöver detta har vi bland annat kontrollerat sju personer eller fordon och hanterat tre viltolyckor utan personskada.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
52%
SverigeIngemarssätter

Brott jämfört med riket