facebook_pixelKyrkogatan 8 Värmlands län, Munkfors - hitta.se
Hitta.se

Kyrkogatan 8

684 30 Munkfors, Munkfors Värmlands län

Adress i Munkfors i Munkfors i Värmlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Kyrkogatan 8.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1969

Fastigheten på Sunnmans Väg 29 är ett flerfamiljshus byggt 1969.

Bolån i Munkfors - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Munkfors. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Munkfors

Boendemiljön i Munkfors

Boendemiljön i Munkfors

I området kring Kyrkogatan 8 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1950- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (64%).

Wikipediafoton från närområdet

Munkfors kommun
Munkfors församling
Hästskoholmen
Munkfors

Människorna i Munkfors

Människorna i Munkfors

Pensionerade singlar med medelinkomster i små- och medelstora städer

I Munkfors bor 66% kvinnor och 34% män. Medelåldern i området är 57 år, vilket är högre än medelåldern i Munkfors kommun (53 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (50%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är se sport på tv/läsa om sport, besöka sportevenemang, lösa korsord eller sudoku, skattefrågor, kungligheter, ishockey, sy kläder, trav och galopp, krukväxter och fackliga frågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 2% som högutbildade. 27% har gymnasieutbildning och 23% har endast grundskoleutbildning. 5% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 33%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 15 338 kr, vilket är 43% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 127 138 kronor i lån.

-43%

Här i Munkfors betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Kyrkogatan 8 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,50% (0,85)

11,20% (-0,08)

0,242% (0,00)

Summa

33,942% (0,77)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 60,7% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 115% fler röster än riksgenomsnittet.

S+115%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 4 objekt till salu i Munkfors

Det har sålts 4 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 4 628 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 3 870 kr/m2 och går upp med 17.14 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

157 meter från adressen ligger Tallåsgårdens Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum Munkfors på Tallåsplan 3.

Lockas man av restaurangbesök finns Munkfors Steakhouse & Pizzeria och Mäster Fälling i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (408 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (0 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Munkfors

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 19 januari kl 05:33

Singelolycka bil i diket RV 62 Munkfors

En bil kör i diket på RV 62. Föraren uppger att en katt på vägen har gjort att man väjer. Bilen bärjad från platsen. Inga personskador. En anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott har upprättats.

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 8 januari kl 04:12

En lastbil och en personbil har kolliderat på E18 Bergviksmotet, vid avfarten mot Sunne.

Enligt initiala uppgifter har ingen person skadats. Det har uppstått köbildning p.g.a. olyckan.  Polis är på väg till platsen.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 5 januari kl 11:23

En olycka har inträffat i Norra Råda

SOS-alarm meddelar att en lastbilschaufför har kört av vägen utefter Lv931 i höjd med Edebäck. I nuläget finns det ingen information om att någon person har blivit skadad men polisen är på väg till platsen för att undersöka vad som har hänt. UPPDATERING kl. 11.32 Polisen har varit i kontakt med räddningstjänsten som uppger att ingen person är skadad och lastbilen läcker inget vilket innebär att polisen inte kommer att åka till platsen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
76%
SverigeMunkfors

Brott jämfört med riket