facebook_pixelBergsgården 1 Värmlands Län, Nordmarkshyttan - hitta.se
Hitta.se

Bergsgården 1

682 93 Nordmarkshyttan, Filipstad Värmlands Län

Adress i Nordmark i Nordmarkshyttan i Värmlands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Bergsgården 1.

Hitta hit

En villa byggd 1929

På adressen finns en villa byggd 1929. Huset är 270 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Nordmark.

Bolån i Nordmarkshyttan - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Nordmarkshyttan. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Nordmarkshyttan

Tomten är ca 4097 kvadratmeter

Tomten, NORDMARKSHYTTAN 1:52, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten NORDMARKSHYTTAN 1:52 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Nordmark

Människorna i Nordmark

Människorna i Nordmark

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I Nordmark bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 48 år, vilket är lägre än medelåldern i Filipstads kommun (51år) men högre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (47%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är meka med bilar, arbeta i trädgården, antikviteter, trav och galopp, sportfiska, lösa korsord eller sudoku, krukväxter, snickra/måla och bygga, motorsport och energisparande.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 14% som högutbildade. 39% har gymnasieutbildning och 17% har endast grundskoleutbildning. 21% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 65%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 375 kr, vilket är 25% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 177 923 kronor i lån.

-25%

Skatteläget i Filipstad

För de som är folkbokförda på Bergsgården 1 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,00% (0,35)

11,20% (-0,08)

0,242% (0,00)

Summa

33,442% (0,27)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 37,0% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 92% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+92%

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

1 096 meter från adressen ligger Förskolan Bergabacken.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (117 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (56 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Nordmark

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Arbetsplatsolycka

Rapporterat torsdagen den 14 januari kl 12:27

En arbetsplatsolycka har inträffat i Filipstad.

SOS, räddningstjänst och polis har blivit kallade till en arbetsplats i Filipstads kommun. En person ska ha ramlat men det är oklart vad för skador personen har ådragit sig. Uppdatering: 16:15 En man föll från en hög höjd i samband med arbete. Mannen har bekräftats avliden. En anmälan om arbetsmiljöbrott har upprättats för att utreda om det finns någon som kan misstänkas för brott i samband med olyckan. Anhöriga är underrättade.

Trafikbrott

Rapporterat söndagen den 3 januari kl 11:22

Grov olovlig körning och misstänkt drograttfylleri i Hällefors på söndagsmorgonen

En polispatrull stoppade och kontrollerade en personbil söder om Hällefors. Föraren visade sig vara en man 45-årsåldern som visade tecken på drogpåverkan och som dessutom saknar körkortsbehörighet. Han medtogs för provtagning och förhör. Mannen är nu misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylleri, ringa narkotikabrott avseende eget bruk sam för brott mot knivlagen. I samband med visitation anträffades en kniv.

Rattfylleri

Rapporterat fredagen den 1 januari kl 11:13

En person har medtagits för kroppsbesiktning efter att ha blåst positivt i sållningsinstrument i Lesjöfors.

Bilisten stoppades i centrala Lesjöfors 10.16 idag fredag.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
44%
SverigeNordmark

Brott jämfört med riket