facebook_pixelÄlvvägen 10 Värmlands län, Nykroppa - hitta.se
Hitta.se

Älvvägen 10

680 90 Nykroppa, Filipstad Värmlands län

Bolån i Nykroppa - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Nykroppa. Genomsnittlig ränta föregående månad (nov 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (nov 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Nykroppa

Boendemiljön i Kroppa

Boendemiljön i Kroppa

I området kring Älvvägen 10 bor många i villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda kring sekelskiftet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (37%).

Sekelskifteshusen varierar i stil beroende på materialval. Stenhusen har ofta putsade fasader med detaljer i vitt trä medan trähusen bjuder på snickarglädje. Sekelskifteshusen har ofta putsad fasad och en något oregelbunden arkitektur.

Wikipediafoton från närområdet

Kroppa församling
Kroppa landskommun
Kroppa socken
Nykroppa

Människorna i Kroppa

Människorna i Kroppa

Pensionärer med medelinkomster i äldreboende

I Kroppa bor 53% kvinnor och 47% män. Medelåldern i området är 53 år, vilket är högre än medelåldern i Filipstads kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (48%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är krukväxter, lösa korsord eller sudoku, arbeta i trädgården, jakt, antikviteter, trav och galopp, energisparande, kungligheter, sticka och handarbeta och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 10% som högutbildade. 34% har gymnasieutbildning och 18% har endast grundskoleutbildning. 5% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 40%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 262 kr, vilket är 33% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 919 614 kronor i lån.

-33%

Skatteläget i Filipstad

För de som är folkbokförda på Älvvägen 10 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,00% (0,35)

11,20% (-0,08)

0,242% (0,00)

Summa

33,442% (0,27)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 42,3% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 52% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+52%

Bilägande

Man kör gärna Fiat och Opel i området.

Fiat
Opel

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 3 objekt till salu i Nykroppa

Det har sålts 2 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 5 280 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 4 545 kr/m2 och går upp med 19.23 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

9 404 meter från adressen ligger Förskolan Lillåsen.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (152 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (89 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Kroppa

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 30 november kl 08:49

En olycka har skett i höjd med Stockviken

SOS-alarm meddelar att en bilist har voltat utefter Rv26 i höjd med Stockviken. En person har fått åka med ambulans till sjukhus med oklara skador men troligtvis är det bilisten själv som har ringt till SOS. Polisen är på väg till platsen för att undersöka vad som har hänt.

Brand

Rapporterat torsdagen den 26 november kl 08:26

Brand i en container

Brand i en stor container på Barilla Wasabröds område i Filipstad. Kraftig rök enligt första informationen. Räddningstjänsten till platsen och dom släckte branden. Förundersökningsledare hos polisen beslutade att inleda en förundersökning gällande Allmänfarlig vårdslöshet. Containern avspärrad i avvaktan på en tekninsk undersökning.

Brand

Rapporterat måndagen den 23 november kl 01:42

Brand i husbil, Rävåsen

En husbil har fattat eld på Värmlandsvägen. Brandkår och polis åker till platsen. (Uppdatering kl 13:53) Det är en husvagn som brinner och inte en husbil.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
44%
SverigeKroppa

Brott jämfört med riket