facebook_pixelValbergsvägen 19A Värmlands Län, Torsby - hitta.se
Hitta.se

Valbergsvägen 19A

685 33 Torsby, Torsby Värmlands Län

Adress i Fryksände i Torsby i Värmlands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Valbergsvägen 19A.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus

Fastigheten på Valbergsvägen 19A är ett flerfamiljshus.

Bolån i Torsby - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Torsby. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Torsby

Boendemiljön i Fryksände

Boendemiljön i Fryksände

I området kring Valbergsvägen 19 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och 2010-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (52%).

Wikipediafoton från närområdet

Fryksände landskommun
Fryksände församling
Torsby kommun
Torsby Ski Tunnel

Människorna i Fryksände

Människorna i Fryksände

Unga singlar med lägre utbildning och låga inkomster i förortsområden till små- och medelstora städer

I Fryksände bor 56% kvinnor och 44% män. Medelåldern i området är 36 år, vilket är lägre än medelåldern i Torsbys kommun (52 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (19%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är spela dataspel/tv-spel, bild-/ljudanläggningar, datorer, foto/film, meka med bilar, pyssla, vidareutbildning/gå på kurser, alternativ hälsovård, astrologi och ny teknik i vardagslivet.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 15% som högutbildade. 37% har gymnasieutbildning och 18% har endast grundskoleutbildning. 10% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 48%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 11 687 kr, vilket är 57% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 127 132 kronor i lån.

-57%

Här i Torsby betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Valbergsvägen 19A gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,50% (0,85)

11,20% (-0,08)

0,242% (0,00)

Summa

33,942% (0,77)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 36,8% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 30% fler röster än riksgenomsnittet.

S+30%

Bostadsmarknaden i Fryksände

Just nu finns 7 objekt till salu i Centrala

Just nu finns det 1 hyreslägenheter att byta till i närheten av valbergsvägen. Snitthyran är 20 000 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

305 meter från adressen ligger Föräldrakooperativet Kottarna.

Matbutiker och restauranger

Bara nio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Pekås Torsby på Tingshusgatan 9.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters gångväg (705 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (59 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Puls Torsby, sex minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Fryksände

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, vilt

Rapporterat fredagen den 15 januari kl 02:37

Kollission personbil - älg

I Stöllet har en bilförare kolliderat med en av två älgar som sprang ut. Bilruta trasig och älgen sprang iväg. Eftersöksjägare inringd för efterforskning av djuret

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 11 januari kl 03:17

Singelolycka Lv946 i Gräsmark

En tankbil lastad med diesel har vält på Lv946 vid Simonstorp. Inga personskador men föraren uppges vara skärrad efter händelsen. I skrivande stund har polispatrull ej beordrats till platsen. 

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 11 januari kl 02:51

En olycka har inträffat i Gräsmark

SOS-alarm meddelar att en personbil och en traktor är inblandade i en olycka utefter Lv888 i höjd med Granbäck. Bilisten ska ha skador i ansiktet men i övrigt är det oklart vad gäller skador. Polisen är på väg till platsen för att undersöka vad som har hänt.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
51%
SverigeFryksände

Brott jämfört med riket