facebook_pixelSkellefteå Västerbottens län, Skellefteå - hitta.se
Hitta.se

Skellefteå

Västerbottens län

Postort i Skellefteå inom Västerbottens län som angränsar till Bureå, Örviken, Ursviken, Kåge, Ersmark, Kusmark, Boliden, Burträsk och Lövånger.

I området finns 37 590 personer över 16 år och 4 345 företag.

Bolån i Skellefteå - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Skellefteå. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Skellefteå

Boendemiljön i Skellefteå

Människorna i Skellefteå

Människorna i Skellefteå

Äldre och pensionerade singlar med medelinkomster i bostadsrätt i förort eller småstad

I Skellefteå bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 49 år, vilket är lägre än medelåldern i Skellefteås kommun (50år) men högre än Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (41%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar och motorsport.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i förskoleålder

I Skellefteå har 0% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 3% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 24% som högutbildade. 33% har gymnasieutbildning och 8% har endast grundskoleutbildning. 22% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 73%.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 428 kr, vilket är 14% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 880 993 kronor i lån.

-14%

Här i Skellefteå betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,65% (1,00)

11,30% (0,02)

0,242% (0,00)

Summa

34,192% (1,02)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 47,7% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 66% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

V+66%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 260 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 57 objekt till salu i Alhem

Just nu finns det 2 hyreslägenheter att byta till i närheten. Snitthyran är 10 408 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i området

På Getbergsvägen 12 ligger Baggens Fritidshem.

Matbutiker och restauranger

I området finns sex livsmedelsbutiker, bl.a. LiDL på Skeppargatan 20 och Coop Erikslid på Annastigen 12.

Lockas man av restaurangbesök finns Forslundsköket och Köket i området.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

För den träningsintresserade finns Itrim Skellefteå c/o 360 träningscenter i området.

Händelser och brott i närheten av Skellefteå

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat tisdagen den 20 april kl 07:27

Västerbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 00:00-07:00 , det har varit en natt med få ärenden. Polisen  har kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Fyra förare har dock fått böter i samband med en trafikkontroll på Anderstorpsleden i Skellefteå under tidig morgon. I övrigt: Kl 02:23, Umeå Larm inkommer om bilar som brinner på Kvartsvägen, Carlshem. Flera bilar skadas i samband med branden. Polis håller förhör och dokumenterar platsen. Ärendet rubriceras initialt som grov skadegörelse genom brand.  Uppdatering kl 07:50 , Avspärrningar har gjorts i väntan på teknisk undersökning som ska göras under dagen. Uppdatering klockan 12:30 av Maria Linné, presstalesperson: Sex personbilar och en släpvagn har brandskadats på två olika parkeringar på Kvartsvägen, Carlshem. Bränderna rubriceras i nuläget grov skadegörelse då det finns misstanke om att de är anlagda.  Dörrknackning ska genomföras i området och förhör ska hållas med personer som kan ha sett något som kan sättas i samband med bränderna. Polisen önskar hjälp av allmänheten. Har du sett något i aktuellt område, Kvartsvägen på Carlshem, efter 02-tiden på natten till tisdagen, eller har andra tips gällande ärendet. Kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

Trafikkontroll

Rapporterat söndagen den 18 april kl 12:43

Resultat från trafikkontroller i Skellefteå.

08:45 Vid kontrollen på Vitbergsvägen/Norra Järnvägsgatan på Norrböle i Skellefteå utfärdades 15 ordningsböter gällande hastighetsöverträdelser. Högst uppmätta hastighet var 68 kilometer i timmen på en 50-sträcka. 10:22 På Östra Leden, Moröhöjden i Skellefteå, utfärdades fem ordningsböter gällande hastighetsöverträdelser. Att sänka medelhastigheten är en av de viktigaste åtgärderna vi kan göra för att rädda liv på våra vägar.

Trafikkontroll

Rapporterat lördagen den 17 april kl 02:06

Resultat från en trafikkontroll på Norrböle, Skellefteå.

Fem ordningsböter gällande hastighetsöverträdelse utfärdades vid kontrollen. Att sänka medelhastigheten är en av de viktigaste åtgärderna vi kan göra för att rädda liv på våra vägar.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
263%
SverigeSkellefteå

Brott jämfört med riket