facebook_pixelUmnäs 259 Västerbottens Län, Slussfors - hitta.se

Umnäs 259

923 97 Slussfors, Storuman Västerbottens Län

Adress i Stensele i Slussfors i Västerbottens Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Umnäs 259.

Hitta hit

En villa byggd 1962

På adressen finns en villa byggd 1962. Huset är 94 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Stensele.

Bolån i Slussfors - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Slussfors. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Slussfors

Tomten är ca 4969 kvadratmeter

Tomten, UMNÄS 1:30, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten UMNÄS 1:30 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Stensele

Människorna i Stensele

Människorna i Stensele

Äldre och pensionerade låg- och medelinkomsttagarfamiljer i villa på landet i glesbygdslän

I Stensele bor 40% kvinnor och 60% män. Medelåldern i området är 63 år, vilket är högre än medelåldern i Storumans kommun (53 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (50%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, sportfiska, friluftsliv, längdskidåkning, meka med bilar, trav och galopp, djuretiska frågor, rida, motorcyklar och motorsport.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 17% som högutbildade. 41% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 18% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 54%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 261 kr, vilket är 33% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 553 644 kronor i lån.

-33%

Här i Storuman betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Umnäs 259 gäller skattetabell 35. Det innebär att inkomstskatten här är 1,5 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 500 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

23,15% (1,50)

11,30% (0,02)

0,242% (0,00)

Summa

34,692% (1,52)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 31,0% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 84% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+84%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Skoda i området.

Toyota
Skoda

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

6 687 meter från adressen ligger Slussfors skola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (331 meter) från vattnet.

Händelser och brott i närheten av Stensele

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning eftermiddag

Rapporterat lördagen den 28 november kl 07:08

En mycket lugn eftermiddag och kväll

Västerbottens län har haft en mycket lugn eftermiddag och kväll. Det enda ärende som vi har att rapportera om är en skadegörelse i Bjurhom, som skrivits om separat.

Sammanfattning natt

Rapporterat lördagen den 28 november kl 02:28

Hittills lugn natt i Västerbotten. Polisen har inget att rapportera om.

Uppdaterad 07:40 (av Elisabeth Glaas, RLC-kommunikatör) Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Här följer ett urval av nattens händelser: 23:23 Trafikbrott, Skellefteå Polis stoppar och kontrollerar en personbil på Hammarängen, Skellefteå. Föraren, en man i 25-årsåldern, saknar körkort och misstänks för grov olovlig körning. Förhör hålls och anmälan upprättas. 23:31 Trafikbrott, Bjurholm Polis kontrollerar trafik i Bjurholm. Polis beslagtar en a-traktor då föraren saknar körkort och misstänks för olovlig körning. Anmälan upprättas. Två personer, som är minderåriga, spelar hög musik och misstänks för förargelseväckande beteende. Vårdnadshavare kontaktas och hämtar de två personerna. 23:46 Stöld, Umeå Polis beordras till en matbutik på Berghem där en man i 40-årsåldern misstänks för ringa stöld. Anmälan upprättas. 23:48 Rattfylleri, Nordmaling Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Nordmaling. Föraren, en man i 30-årsåldern, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och tas med för ytterligare provtagning. Mannen blev därefter omhändertagen med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB) och då han blev utåtagerande misstänks han också för våldsamt motstånd. Anmälan upprättas gällande misstänkt rattfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk samt våldsamt motstånd. 01:04 Ofredande/förargelse, Umeå Polis får samtal om stök och många människor på en parkering på Alvik och åker till platsen. Där utfärdas ordningsböter gällande offentlig urinering samt otillåtet antal passagerare i fordon. En viltolycka har anmälts till polisen under natten och morgonen. Det finns ingen information om personskador.

Sammanfattning förmiddag

Rapporterat fredagen den 27 november kl 11:05

Västerbotten, inga händelser att rapportera om

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
71%
SverigeStensele

Brott jämfört med riket