facebook_pixelHistoriegränd 6C Västerbottens län, Umeå - hitta.se
Hitta.se

Historiegränd 6C

907 34 Umeå, Umeå Västerbottens län

Adress i Ålidhemsområdet i Umeå i Västerbottens län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Historiegränd 6C.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus

Fastigheten på Historiegränd 6C är ett flerfamiljshus.

Bolån i Umeå - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Umeå. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Umeå

Boendemiljön i Ålidhemsområdet

Boendemiljön i Ålidhemsområdet

I området kring Historiegränd 6 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (139%).

Flerbostadshusen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil beroende på byggherre. Ofta är husen byggda med energioptimering och miljö i fokus.

Wikipediafoton från närområdet

Carlslid
Ålidhemskyrkan
Sofiehem
Jesu Kristi kyrka, Umeå

Människorna i Ålidhemsområdet

Människorna i Ålidhemsområdet

Etablerade studenter med låga inkomster och hög utbildning i storstad och universitetsstäder

I Ålidhemsområdet bor 43% kvinnor och 57% män. Medelåldern i området är 28 år, vilket är lägre än medelåldern i Umeås kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (1%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är vidareutbildning/gå på kurser, spela dataspel/tv-spel, följa populära tv-serier, andra länders kultur, datorer, styrketräning, utrikespolitik, gympa och workout, sy kläder och utförsåkning.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 42% som högutbildade. 5% har gymnasieutbildning och 0% har endast grundskoleutbildning. 4% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 40%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 11 243 kr, vilket är 59% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 153 033 kronor i lån.

-59%

Här i Umeå betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Historiegränd 6C gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,2 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,85% (1,20)

11,30% (0,02)

0,242% (0,00)

Summa

34,392% (1,22)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Vänsterpartiet det största partiet med 32,3% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 304% fler röster än riksgenomsnittet.

V+304%

Bostadsmarknaden i Ålidhemsområdet

i Ålidhemsområdet pågår och planeras det för 311 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Ålidhem

Just nu finns det 16 hyreslägenheter att byta till i närheten av Historiegränd. Snitthyran är 6 028 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sex förskolor i närheten

190 meter från adressen ligger Tanden Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Ekonomstråket 7.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tolv minuters gångväg (1215 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (73 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Itrim Umeå c/o IKSU, åtta minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Ålidhemsområdet

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld

Rapporterat fredagen den 26 februari kl 04:00

Stöld i matbutik på Gimonäs, Umeå.

Polis kallas till butiken där en kvinna misstänks för stöld. Förhör hålls och anmälan gällande stöld ska upprättas.

Brand

Rapporterat tisdagen den 23 februari kl 04:01

Larm om brand i en stillastående personbil på Ålidhöjd.

Polispatrull beordras dit. Räddningstjänst åker också till brandplatsen. Patrullen håller förhör och en anmälan gällande brand utan misstanke om brott upprättas. Ytterligare en bil som stod i närheten uppges ha fått en mindre skada i samband med branden.

Rattfylleri

Rapporterat måndagen den 22 februari kl 07:00

Misstänks för drograttfylleri.

Vid stopp och kontroll av en personbil på Carlshem uppstår misstanke om att föraren, en kvinna i 30-årsåldern, är påverkad av narkotika. Hon får följa med för provtagning. En anmälan gällande drograttfylleri upprättas.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
534%
SverigeÅlidhemsområdet

Brott jämfört med riket