facebook_pixelIstidsgatan 23 Västerbottens län, Umeå - hitta.se

Istidsgatan 23

906 55 Umeå, Umeå Västerbottens län

Adress i Umeå Maria i Umeå i Västerbottens län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Istidsgatan 23.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus

Fastigheten på Istidsgatan 23 är ett flerfamiljshus.

Bolån i Umeå - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Umeå. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Umeå

Boendemiljön i Umeå Maria

Boendemiljön i Umeå Maria

I området kring Istidsgatan 23 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 2010- och 1990-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (42%).

Husen byggda efter 2010 är ofta byggda i fasadmaterial som spegla boendets karaktär. ofta ett fokus på miljö och energi, bland annat med system för återvinning av värme.

Wikipediafoton från närområdet

Mariehem
Strombergs väg
Nydalahöjd
Mariestrand

Människorna i Umeå Maria

Människorna i Umeå Maria

Unga singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt i små- och medelstora städer

I Umeå Maria bor 53% kvinnor och 47% män. Medelåldern i området är 31 år, vilket är lägre än medelåldern i Umeås kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (7%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är styrketräning, film, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, andra länders kultur, gympa och workout, följa populära tv-serier, konst, utförsåkning och modenyheter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 48% som högutbildade. 30% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 15% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 45%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 15 060 kr, vilket är 45% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 449 867 kronor i lån.

-45%

Här i Umeå betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Istidsgatan 23 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,2 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,85% (1,20)

11,30% (0,02)

0,242% (0,00)

Summa

34,392% (1,22)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 29,3% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 222% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+222%

Bilägande

Man kör gärna Suzuki och Volvo i området.

Suzuki
Volvo

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 295 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Mariehöjd

Just nu finns det 20 hyreslägenheter att byta till i närheten av Istidsgatan. Snitthyran är 5 641 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor och en grundskola i närheten

150 meter från adressen ligger Språkförskolan.

Närmaste grundskola är Språkskolan (199 meter), som är en privat skola med ca 211 elever i årskurserna 1-9. Här har 89% av lärarna lärarexamen och det går 13 elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Kvantum Mariehem på Mariehemsvägen 8.

Lockas man av restaurangbesök finns Pizzeria och Restaurang Maria och Rött Bar & Restaurang i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (239 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (115 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Itrim Umeå c/o IKSU, elva minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Umeå Maria

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikkontroll

Rapporterat tisdagen den 1 december kl 05:02

Resultat efter trafikkontroll på Morkullevägen/Mesvägen.

Två förare får ordningsbot för hastighetsöverträdelse. En förare får ordningsbot för att inte ha använt bilbälte.

Trafikbrott

Rapporterat tisdagen den 1 december kl 10:07

E4 Mariehem, bilist stoppad efter hastighetsöverträdelse

Polisen uppmätte en hastighet på 121 km/timmen på en 100-sträcka. Föraren fick en ordningsbot (böter).

Trafikbrott

Rapporterat fredagen den 27 november kl 09:27

Ordningsbot utfärdade för trafikbrott i Umeå.

Under kvällen har polisen utfärdat ordningsbot till två trafikanter i Umeå. Röbäck, ordningsbot till bilförare som använt mobiltelefon under färd. Marieberg, ordningsbot till A-traktorförare på grund av "underlåtenhet att vid färd med motordrivet fordon anpassa färdväg, hastighet och färdsätt så att andra onödigtvis inte störs".

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
534%
SverigeUmeå Maria

Brott jämfört med riket