facebook_pixelKandidatvägen 4 Västerbottens län, Umeå - hitta.se
Hitta.se

Kandidatvägen 4

907 33 Umeå, Umeå Västerbottens län

Adress i Ålidhemsområdet i Umeå i Västerbottens län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Kandidatvägen 4.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1972

Fastigheten på Kandidatvägen 4 är ett flerfamiljshus byggt 1972.

Bolån i Umeå - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Umeå. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Umeå

Boendemiljön i Ålidhemsområdet

Boendemiljön i Ålidhemsområdet

I området kring Kandidatvägen 4 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1970- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (37%).

Wikipediafoton från närområdet

Ålidhöjd
Jesu Kristi kyrka, Umeå
Ålidhemskyrkan
Carlshem

Människorna i Ålidhemsområdet

Människorna i Ålidhemsområdet

Unga singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt i små- och medelstora städer

I Ålidhemsområdet bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 35 år, vilket är lägre än medelåldern i Umeås kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (13%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är styrketräning, film, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, andra länders kultur, gympa och workout, följa populära tv-serier, konst, utförsåkning och modenyheter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 38% som högutbildade. 32% har gymnasieutbildning och 8% har endast grundskoleutbildning. 11% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 56%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 13 964 kr, vilket är 49% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 404 199 kronor i lån.

-49%

Här i Umeå betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Kandidatvägen 4 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,2 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,85% (1,20)

11,30% (0,02)

0,242% (0,00)

Summa

34,392% (1,22)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Vänsterpartiet det största partiet med 32,5% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 315% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+315%

Bostadsmarknaden i Ålidhemsområdet

i Ålidhemsområdet pågår och planeras det för 339 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Ålidhem

Just nu finns det 24 hyreslägenheter att byta till i närheten av Kandidatvägen. Snitthyran är 5 585 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor i närheten

417 meter från adressen ligger Regnbågen Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara fem minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Ekonomstråket 7.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca elva minuters gångväg (1198 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (88 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Itrim Umeå c/o IKSU, elva minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Ålidhemsområdet

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikkontroll

Rapporterat måndagen den 19 april kl 11:15

Norra Obbolavägen, resultat efter trafikkontroll

Polisen har kontrollerat trafiken i båda riktningar på sträckan. Totalt har sju förare fått böter efter hastighetsöverträdelser. Just nu pågår en nationell trafikvecka med fokus på hastighet. Polisens ökade närvaro och aktivitet ute i trafikmiljön ska bidra till att sänka medelhastigheten för att minska antalet döda och svårt skadade i trafiken.

Trafikkontroll

Rapporterat måndagen den 19 april kl 10:54

E12 Alvik, resultat efter trafikkontroll

Sju förare har fått böter på grund av hastighetsöverträdelser på sträckan.

Trafikbrott

Rapporterat tisdagen den 13 april kl 11:27

Trafikbrott på Alvik i Umeå.

En ordningsbot (böter) utfärdas med anledning av hastighetsöverträdelse.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
534%
SverigeÅlidhemsområdet

Brott jämfört med riket