facebook_pixelKungsgatan 83 Västerbottens län, Umeå - hitta.se
Hitta.se

Kungsgatan 83

903 30 Umeå, Umeå Västerbottens län

Adress i Östra Staden i Umeå i Västerbottens län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Kungsgatan 83.

Hitta hit

Bolån i Umeå - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Umeå. Genomsnittlig ränta föregående månad (nov 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (nov 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Umeå

Boendemiljön i Östra Staden

Boendemiljön i Östra Staden

I området kring Kungsgatan 83 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (29%).

Wikipediafoton från närområdet

Moritzska gården
Ringstrandska villan
Länscellfängelset i Umeå
Scharinska villan

Människorna i Östra Staden

Människorna i Östra Staden

Yngre singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i förorter kring de större städerna

I Östra Staden bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 51 år, vilket är högre än medelåldern i Umeås kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (26%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, prova nya produkter, trav och galopp, konst, skönhetsvård, ungdomskultur, foto/film, pyssla, film och djuretiska frågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 51% som högutbildade. 19% har gymnasieutbildning och 3% har endast grundskoleutbildning. 23% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 63%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 28 195 kr, vilket är 4% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 468 334 kronor i lån.

+4%

Här i Umeå betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Kungsgatan 83 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,2 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,85% (1,20)

11,30% (0,02)

0,242% (0,00)

Summa

34,392% (1,22)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 27,0% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 171% fler röster än riksgenomsnittet.

V+171%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Audi i området.

Volvo
Audi

Bostadsmarknaden i Östra Staden

i Östra Staden pågår och planeras det för 344 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Öst På Stan

Just nu finns det 20 hyreslägenheter att byta till i närheten av Kungsgatan. Snitthyran är 6 870 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sex förskolor, en grundskola och en gymnasieskola i närheten

513 meter från adressen ligger Förskola Laxen.

Närmaste grundskola är Minervaskolan (370 meter), som är en privat skola med ca 646 elever i årskurserna 1-9. Här har 84% av lärarna lärarexamen och det går 16 elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Thoren Business School Umeå (389 meter), som är en privat skola med ca 286 elever. Här har 55% av lärarna lärarexamen och det går 15 elever per lärare.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Storgatan 80.

Lockas man av restaurangbesök finns Scharinska och Droskan i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (313 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Döbelns park, ligger ca en minuts gångväg (121 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Tenton Gym City, tio minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Östra Staden

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikkontroll

Rapporterat torsdagen den 3 december kl 04:00

Resultat av trafikkontroller i Umeå kommun.

Polisen har under torsdagen kontrollerat trafiken i Umeå med omnejd. 09:20 Sand, Tavelsjö: Sex ordningsbot utfärdades för hastighetsöverträdelser. 12:49 E4 Stöcksjö: 14 ordningsbot utfärdades, det är oklart vad böterna gällde.  14:02 Östra kyrkogatan, Umeå: Ordningsbot utfärdades för hastighetsöverträdelse.

Stöld

Rapporterat onsdagen den 2 december kl 11:57

Misstänkt stöld i butik i centrala Umeå.

Polis beordras till platsen där en kvinna i 20-årsåldern misstänks för ringa stöld. Förhör hålls och anmälan upprättas.

Rattfylleri

Rapporterat lördagen den 28 november kl 12:34

Umeå, misstänkt rattfylleri.

Efter samtal från en medborgare beordras polis till Öst på stan. Där stoppas och kontrolleras en personbil. Föraren saknar körkort. Misstanke uppstår om att föraren, en kvinna i 20-årsåldern, är påverkad av narkotika. Hon tas med för provtagning och förhör. Kvinnan misstänks för rattfylleri, ringa narkotikabrott, eget bruk, grov olovlig körning samt misshandel, då hon blivit aggressiv mot medborgaren och orsakat vederbörande smärta och skada. Anmälan upprättas.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
534%
SverigeÖstra Staden

Brott jämfört med riket