facebook_pixelMorgonvägen 5 Västerbottens län, Umeå - hitta.se
Hitta.se

Morgonvägen 5

906 37 Umeå, Umeå Västerbottens län

Adress i Umeå Stadsdistrikt i Umeå i Västerbottens län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Morgonvägen 5.

Hitta hit

En villa byggd 2000

På adressen finns en villa byggd 2000. Huset är 139 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Umeå.

Värderingen är 29 939 kr/m²

Villan på Morgonvägen 5 värderas till ca 4 970 000 kr (29 939 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

4 970 000 kr

Bolån i Umeå - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Umeå. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Umeå

Tomten är ca 785 kvadratmeter

Tomten, ERSMARK 3:189, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten ERSMARK 3:189 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Umeå Stadsdistrikt

Människorna i Umeå Stadsdistrikt

Människorna i Umeå Stadsdistrikt

Unga barnfamiljer med höga inkomster och stora lån i nybyggda villor kring de större städerna

I Umeå Stadsdistrikt bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 39 år, vilket är lägre än medelåldern i Umeås kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (0%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är utförsåkning, golf, fotboll, bild-/ljudanläggningar, värdepapper och värdepappersaffärer, ny teknik i vardagslivet, vin och vinprovning, längdskidåkning, privatekonomiska frågor och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 54% som högutbildade. 19% har gymnasieutbildning och 3% har endast grundskoleutbildning. 38% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 77%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 33 596 kr, vilket är 24% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 253 521 kronor i lån.

+24%

Här i Umeå betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Morgonvägen 5 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,2 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,85% (1,20)

11,30% (0,02)

0,242% (0,00)

Summa

34,392% (1,22)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 33,8% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 20% fler röster än riksgenomsnittet.

S+20%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 8 objekt till salu i Ersmark

Just nu finns det 3 hyreslägenheter att byta till i närheten av Morgonvägen. Snitthyran är 7 316 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

895 meter från adressen ligger Tvillingen Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara en minuts promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Umeå Pizzeria & Livs på Söndagsvägen 45.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (476 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (97 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Umeå Stadsdistrikt

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat lördagen den 6 mars kl 09:10

Tre personer anhållna efter förrådsinbrott.

Polispatrull beordras till Berghem med anledning av ett misstänkt pågående inbrott i ett lägenhetsförråd. I olika förråd på vindsvåningen påträffas tre personer. Förrådsdörrar är uppbrutna och misstänkt stöldgods är packat. De tre personerna, två män i 35- respektive 40-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern, grips och anhålls senare av åklagare. En brottsplatsundersökning genomförs, beslag görs och vissa spår säkras. En anmälan gällande stöld genom inbrott upprättas.

Trafikbrott

Rapporterat torsdagen den 4 mars kl 06:42

Trafikbrott i centrala Umeå.

Polis stoppar och kontrollerar en personbil på Järnvägsallén. Föraren använder en handhållen mobiltelefon under färd, vilket leder till att en ordningsbot (böter) utfärdas.

Trafikkontroll

Rapporterat onsdagen den 3 mars kl 10:40

Umeå, resultat efter trafikkontroller under morgonen

Under morgonen hölls en trafikkontroll vid Östra Kyrkogatan, Haga, efter önskemål från allmänheten. En förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelse, två fick böter på grund av att de använde mobiltelefon i samband med färd och en bilist fick böter efter att ej ha släppt fram en cyklist vid en cykelövergång. Senare hölls en trafikkontroll vid Sandaparken/Sandbackavägen. Där passerade alla trafikanter utan några anmärkningar.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
534%
SverigeUmeå Stadsdistrikt

Brott jämfört med riket