facebook_pixelNygatan 6F Västernorrlands län, Örnsköldsvik - hitta.se
Hitta.se

Nygatan 6F

891 33 Örnsköldsvik, Örnsköldsvik Västernorrlands län

Ett flerfamiljshus byggt 1962

Fastigheten på Nygatan 6F är ett flerfamiljshus byggt 1962.

Bolån i Örnsköldsvik - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Örnsköldsvik. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Örnsköldsvik

Boendemiljön i Örnsköldsvik

Människorna i Örnsköldsvik

Människorna i Örnsköldsvik

Unga studenter med låga inkomster och hög utbildning i universitetsstäder

I Örnsköldsvik bor 38% kvinnor och 62% män. Medelåldern i området är 44 år, vilket är lägre än medelåldern i Örnsköldsviks kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (17%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är vidareutbildning/gå på kurser, spela dataspel/tv-spel, följa populära tv-serier, andra länders kultur, styrketräning, besöka sportevenemang, utförsåkning, datorer, ny teknik i vardagslivet och film.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 19% som högutbildade. 30% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 10% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 57%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 300 kr, vilket är 14% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 122 561 kronor i lån.

-14%

Här i Örnsköldsvik betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Nygatan 6F gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,44% (0,79)

11,29% (0,01)

0,242% (0,00)

Summa

33,972% (0,80)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 36,3% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 46% fler röster än riksgenomsnittet.

C+46%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 281 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 53 objekt till salu i Centrum

Just nu finns det 1 hyreslägenheter att byta till i närheten av Nygatan. Snitthyran är 5 976 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

684 meter från adressen ligger Örnsköldskolans förskola.

Matbutiker och restauranger

På gångavstånd ligger närmsta livsmedelsbutik, Hemmakväll på Nygatan 5.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Public och Restaurang Statt i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (267 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca sex minuters gångväg (625 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Curves, två minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Örnsköldsvik

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat lördagen den 16 januari kl 10:21

Larm om trafikolycka på E4 i Örnsköldsvik.

Strax efter klockan åtta larmades polisen om en trafikolycka i Örnsköldsvik, E4 norrgående riktning. Enligt de uppgifter som finns tillgängliga handlar det om en sidokillision mellan en lastbil och en husbil. Ingen person ska ha blivit skadad, enligt tidiga uppgifter. Trafiken var under en tid avstängd i bägge riktningar, men den släpptes på efter bärningsarbete.  Polisen ska utreda olycksorsaken. 

Mord/dråp, försök

Rapporterat fredagen den 15 januari kl 10:28

Örnsköldsvik, två män anhållna misstänkta för försök till mord alternativt grov misshandel.

Polis beordrades till en adress i Örnsköldsvik med anledning av en misstänkt misshandel utomhus. Två män i 25-årsåldern greps och anhölls senare av åklagare efter inledande förhör. De är inledningsvis misstänkta för försök till mord alternativt grov misshandel. En person fördes till sjukvård. Det finns ingen information att lämna om skadeläget. Polisen bedömer att det här är en isolerad händelse och att det inte föreligger någon fara för allmänheten. Ärendet handläggs av grova brott i Västernorrland och leds av åklagare. Ingen ytterligare information kan lämnas i nuläget. När polisen har mer information att ge kommer det att ske via polisen.se.

Narkotikabrott

Rapporterat torsdagen den 14 januari kl 03:04

Mopedförare och passagerare misstänkta för narkotikabrott, eget bruk

En mopedförare i 15-års åldern misstänks vara påverkad av narkotika och får medfölja för ytterligare provtagning. Även medföljande passagerare misstänks påverkad av narkotika. Efter förhör och provtagning upprättas anmälan.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
144%
SverigeÖrnsköldsvik

Brott jämfört med riket