facebook_pixelSödra Vägen 3A Västernorrlands län, Härnösand - hitta.se
Hitta.se

Södra Vägen 3A

871 40 Härnösand, Härnösand Västernorrlands län

Bolån i Härnösand - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Härnösand. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Härnösand

Boendemiljön i Härnösands Domkyrkodistrikt

Boendemiljön i Härnösands Domkyrkodistrikt

I området kring Södra Vägen 3 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1940- och 1980-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (39%).

Wikipediafoton från närområdet

Härnösands domkyrka
Härnösands rådhus
Härnösands centralstation
Härnösands domkyrkoförsamling

Människorna i Härnösands Domkyrkodistrikt

Människorna i Härnösands Domkyrkodistrikt

Pensionerade singlar med medelinkomster i små- och medelstora städer

I Härnösands Domkyrkodistrikt bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 30 år, vilket är lägre än medelåldern i Härnösands kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (52%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är hårvård, astrologi, krukväxter, lösa korsord eller sudoku, skönhetsvård, besöka sportevenemang, modenyheter, sjukdomar och sjukvård, alternativ hälsovård och antikviteter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 12% som högutbildade. 13% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 11% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 49%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 14 831 kr, vilket är 45% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 331 102 kronor i lån.

-45%

Här i Härnösand betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Södra Vägen 3A gäller skattetabell 35. Det innebär att inkomstskatten här är 1,7 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 500 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

23,34% (1,69)

11,29% (0,01)

0,242% (0,00)

Summa

34,872% (1,70)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 43,0% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 52% fler röster än riksgenomsnittet.

S+52%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 12 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 48 objekt till salu i Rotudden

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

På samma adress ligger Solstrålens förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara åtta minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Lidl på Strandgatan 2.

Lockas man av restaurangbesök finns Minikrogen och Pizzeria Pin Och Nio Kommanditbolag i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (300 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Tullportsparken, ligger mindre än en minuts gångväg (47 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Härnösands Domkyrkodistrikt

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikkontroll

Rapporterat onsdagen den 24 februari kl 09:09

Resultat av kontroller i trafiken i Västernorrland.

17:00 E14 Stöde, Sundsvall. Två ordningsbot utfärdades för hastighetsöverträdelser. 17:02 Storgatan, Härnösand. Ordningsbot till personbilist som kört mot rött. 18:40 Riksväg 90 Skarped, Sollefteå. Två ordningsbot utfärdades för hastighetsöverträdelser.

Mord/dråp

Rapporterat måndagen den 22 februari kl 12:16

Härnösand, två anhållna misstänkta för mord

Under söndagen fick polisen kännedom om ett misstänkt mord på en person i Härnösand. Två personer greps. Efter förhör beslutade åklagare att anhålla de två personerna som skäligen misstänkta för mord, vilket är den lägre misstankegraden. Polisen ser detta som en isolerad händelse och ser inte att det är någon fara för allmänheten. Fler förhör ska hållas under dagen. Ärendet leds av åklagare.

Trafikbrott

Rapporterat torsdagen den 11 februari kl 11:15

Trafikbrott i Gådeåstaden.

Bilförare på Trossgatan får ordningsbot för att ha använt handhållen mobiltelefon under färd.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
59%
SverigeHärnösands Domkyrkodistrikt

Brott jämfört med riket