facebook_pixelBasgränd 3B Västernorrlands län, Sundsvall - hitta.se
Hitta.se

Basgränd 3B

856 44 Sundsvall, Sundsvall Västernorrlands län

Adress i Haga i Sundsvall i Västernorrlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Basgränd 3B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1965

Fastigheten på Basgränd 3B är ett flerfamiljshus byggt 1965.

Bolån i Sundsvall - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Sundsvall. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Sundsvall

Boendemiljön i Haga

Boendemiljön i Haga

I området kring Basgränd 3 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1940- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (34%).

Boendemiljön i Haga

Sju drönarbilder över Haga

En drönare har flugit över Haga och tagit sju bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Haga från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Skönsberg
Brokyrkan
Hagakyrkan, Sundsvall
Nedre Haga

Människorna i Haga

Människorna i Haga

Unga till medelålders barnfamiljer med låga inkomster i hyresrätter i förort utanför de större städerna

I Haga bor 54% kvinnor och 46% män. Medelåldern i området är 41 år, vilket är lägre än medelåldern i Sundsvalls kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (26%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är prova nya produkter, spela dataspel/tv-spel, skönhetsvård, astrologi, följa populära tv-serier, film, ny teknik i vardagslivet, bild-/ljudanläggningar, datorer och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 20% som högutbildade. 27% har gymnasieutbildning och 13% har endast grundskoleutbildning. 15% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 50%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 450 kr, vilket är 17% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 184 803 kronor i lån.

-17%

Här i Sundsvall betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Basgränd 3B gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,59% (0,94)

11,29% (0,01)

0,242% (0,00)

Summa

34,122% (0,95)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 36,9% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 31% fler röster än riksgenomsnittet.

S+31%

Bostadsmarknaden i Haga

i Haga pågår och planeras det för 205 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Haga

Just nu finns det 1 hyreslägenheter att byta till i närheten av Basgränd. Snitthyran är 4 980 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

273 meter från adressen ligger Lotsgatans Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara fem minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Haga på Riddargatan 14.

Lockas man av restaurangbesök finns Lasses Matstuga och Villa Marieberg i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (384 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (96 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Ego CrossFit, sju minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Haga

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Fylleri/LOB

Rapporterat tisdagen den 12 januari kl 05:37

Berusad man omhändertagen på snabbmatsrestaurang i Stenstan.

Polisen beordras till en snabbmatsrestaurang i Stenstan i Sundsvall där en mycket berusad man befinner sig. Polisen omhändertar mannen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

Misshandel

Rapporterat måndagen den 11 januari kl 09:53

Anmälan och motanmälan gällande misshandel efter bråk.

Polisen beordrades vid halvnio-tiden på måndagskvällen till Skönsberg i Sundsvall med anledning av ett bråk.  Polisen har varit på plats och hållit vissa förhör och det hela har resulterat i en anmälan samt en motanmälan gällande misshandel. Enligt initiala uppgifter ska två män ha varit inblandade i bråket.  Ingen person är frihetsberövad. 

Trafikkontroll

Rapporterat lördagen den 9 januari kl 10:02

Hastighetskontroll på Tivolivägen, Haga.

Under förmiddagen har polisen haft en hastighetskontroll på Tivolivägen, Haga. En förare bötfälldes för hastighetsöverträdelse för att ha kört 59 km/h på 40-sträcka. Trafikkontroller är en del i polisens arbete för att förhindra och förebygga trafikolyckor. 

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
524%
SverigeHaga

Brott jämfört med riket