facebook_pixelGillebergsgatan 2 Västernorrlands län, Sundsvall - hitta.se
Hitta.se

Gillebergsgatan 2

856 30 Sundsvall, Sundsvall Västernorrlands län

Adress i Skönsberg i Sundsvall i Västernorrlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Gillebergsgatan 2.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1972

Fastigheten på Gillebergsgatan 2 är ett flerfamiljshus byggt 1972.

Bolån i Sundsvall - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Sundsvall. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Sundsvall

Boendemiljön i Skönsberg

Boendemiljön i Skönsberg

I området kring Gillebergsgatan 2 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1960- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (257%).

Boendemiljön i Skönsberg

Fem drönarbilder över Skönsberg

En drönare har flugit över Skönsberg och tagit fem bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Skönsberg från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Birgittakyrkan, Sundsvall
Skönsberg
Brokyrkan
Norra kajen, Sundsvall

Människorna i Skönsberg

Människorna i Skönsberg

Unga singlar med lägre utbildning och låga inkomster i förortsområden till små- och medelstora städer

I Skönsberg bor 57% kvinnor och 43% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Sundsvalls kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (64%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är spela dataspel/tv-spel, bild-/ljudanläggningar, datorer, foto/film, meka med bilar, pyssla, vidareutbildning/gå på kurser, alternativ hälsovård, astrologi och ny teknik i vardagslivet.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i offentlig sektor

Av de som bor i området räknas 25% som högutbildade. 19% har gymnasieutbildning och 7% har endast grundskoleutbildning. 7% arbetar i offentlig sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 31%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 14 548 kr, vilket är 46% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 388 118 kronor i lån.

-46%

Här i Sundsvall betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Gillebergsgatan 2 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,59% (0,94)

11,29% (0,01)

0,242% (0,00)

Summa

34,122% (0,95)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 50,3% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 78% fler röster än riksgenomsnittet.

S+78%

Bostadsmarknaden i Skönsberg

i Skönsberg pågår och planeras det för 205 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 22 objekt till salu i Korsta

Just nu finns det 1 hyreslägenheter att byta till i närheten av Gillebergsgatan. Snitthyran är 4 980 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

235 meter från adressen ligger Storkens Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Haga på Riddargatan 14.

Lockas man av restaurangbesök finns Lasses Matstuga och Villa Marieberg i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (306 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (233 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Ego CrossFit, fyra minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Skönsberg

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Skadegörelse

Rapporterat lördagen den 16 januari kl 02:21

Skadegörelse på flera bilar på Korstavägen i Sundsvall.

Under natten till lördagen den 16 januari mellan 02:00 och 04:00 har sex bilar parkerade vid Korstavägen 2 i Sundsvall utsatts för skadegörelse. Rutor har slagits sönder på bilarna. Polisen har varit på plats, anmälan gällande skadegörelse upprättas. Polisen söker iakttagelser från allmänheten. Har du sett något i området under den angivna tiden som kan ha ett samband med skadegörelsen. Kontakta polisen på telefonnummer 114 14. 

Misshandel

Rapporterat måndagen den 11 januari kl 09:53

Anmälan och motanmälan gällande misshandel efter bråk.

Polisen beordrades vid halvnio-tiden på måndagskvällen till Skönsberg i Sundsvall med anledning av ett bråk.  Polisen har varit på plats och hållit vissa förhör och det hela har resulterat i en anmälan samt en motanmälan gällande misshandel. Enligt initiala uppgifter ska två män ha varit inblandade i bråket.  Ingen person är frihetsberövad. 

Sammanfattning natt

Rapporterat söndagen den 10 januari kl 07:15

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med låg arbetsbelastning. Två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott, varav en lades in för tillnyktring. Totalt åtta bilister har i Sundsvalls kommun bötfällts för olika typer av trafikbrott. En bilist i Kramfors har bötfällts för trafikbrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Här följer ett urval av nattens händelser: 00:42 Rattfylleri, Sundsvall En patrull stoppar och kontrollerar en bilist på Haga. Föraren, en man i 30-årsåldern, visar tecken på att vara påverkad av narkotika och medtas för provtagning. Han misstänks för drograttfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott. Bilnycklarna omhändertogs med syfte att förhindra brott. 02:48 Ofredande, Örnsköldsvik Polis beordras till en adress i Själevad. En man misstänks ha ofredat en kvinna. Mannen och kvinnan har en relation till varandra. Anmälan är upprättad.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
524%
SverigeSkönsberg

Brott jämfört med riket