facebook_pixelTimrå Västernorrlands län, Timrå - hitta.se
Hitta.se

Timrå

Västernorrlands län

Kommun i Timrå inom Västernorrlands län som angränsar till Sundsvall, Härnösand och Sollefteå.

I området finns 15 642 personer över 16 år och 1 365 företag.

Bolån i Timrå - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Timrå. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Timrå

Boendemiljön i Timrå

Människorna i Timrå

Människorna i Timrå

Unga medelinkomsttagarfamiljer med barn i villa på småorter eller i glesbygd

I Timrå bor 46% kvinnor och 54% män. Medelåldern i området är 50 år, vilket är högre än medelåldern i Timrås kommun (49 år) och Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (21%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar och motorsport.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Timrå har 18% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 20% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 25% som högutbildade. 37% har gymnasieutbildning och 10% har endast grundskoleutbildning. 31% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 69%.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 480 kr, vilket är 17% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 939 809 kronor i lån.

-17%

Här i Timrå betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,64% (0,99)

11,29% (0,01)

0,242% (0,00)

Summa

34,172% (1,00)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 49,2% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 59% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

S+59%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 22 objekt till salu i Timrådalen

Det har sålts 81 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 9 662 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 8 636 kr/m2 och går upp med 13.79 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i området

På Kungsvägen 129 ligger Örnens Förskola.

Matbutiker och restauranger

I området finns fyra livsmedelsbutiker, bl.a. LiDL på Frölandsvägen 2 och Coop Timrå på Köpmangatan 29.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Wiftsa i området.

Händelser och brott i närheten av Timrå

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Vapenlagen

Rapporterat söndagen den 18 april kl 10:50

Misstänkt vapenbrott i Timrå kommun.

I natt har polisen haft en insats i Timrå kommuns södra del. Det var efter samtal om misstänkt skottlossning som polis beordrades till en adress. Två personer anträffades på adressen. Strax före klockan 8 på söndag morgon frihetsberövades en av dem, en man i 60-årsåldern. Det gick lugnt tillväga och mannen togs med för förhör på polisstationen. Initialt är mannen misstänkt för vapenbrott samt för framkallande av fara för annan. Mannen har frigetts efter förhör, vidare utredning får visa om brotten kan styrkas eller inte. Det finns inga rapporter om några personskador i samband med ärendet.

Trafikkontroll

Rapporterat lördagen den 17 april kl 12:28

Resultat från en trafikkontroll på länsväg 684 vid Tynderö.

Två ordningsböter gällande hastighetsöverträdelser utfärdades. Högst uppmätta hastighet var 75 kilometer i timmen på en 50-sträcka. Att sänka medelhastigheten är en av de viktigaste åtgärderna vi kan göra för att rädda liv på våra vägar.

Trafikbrott

Rapporterat tisdagen den 13 april kl 01:28

Trafikbrott i Timrå.

En ordningsbot (böter) utfärdas med anledning av hastighetsöverträdelse.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
15%
SverigeTimrå

Brott jämfört med riket