facebook_pixelBruksvägen 13A Västmanlands län, Fagersta - hitta.se

Bruksvägen 13A

737 45 Fagersta, Fagersta Västmanlands län

Adress i Västanfors i Fagersta i Västmanlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Bruksvägen 13A.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1963

Fastigheten på Bruksvägen 13A är ett flerfamiljshus byggt 1963.

Bolån i Fagersta - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Fagersta. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Fagersta

Boendemiljön i Västanfors

Boendemiljön i Västanfors

I området kring Bruksvägen 13 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1950- och 1930-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (38%).

Wikipediafoton från närområdet

Fagersta luftbevakningstorn
Kolarbysjön
Andra sidan, Fagersta
Melingssjön

Människorna i Västanfors

Människorna i Västanfors

Äldre och pensionerade singlar med medelinkomster i bostadsrätt i förort eller småstad

I Västanfors bor 45% kvinnor och 55% män. Medelåldern i området är 53 år, vilket är högre än medelåldern i Fagerstas kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (33%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är trav och galopp, hårvård, motorsport, prova nya produkter, lösa korsord eller sudoku, följa populära tv-serier, sticka och handarbeta, alternativ hälsovård, krukväxter och spela dataspel/tv-spel.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 12% som högutbildade. 47% har gymnasieutbildning och 7% har endast grundskoleutbildning. 13% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 44%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 581 kr, vilket är 17% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 276 845 kronor i lån.

-17%

Skatteläget i Fagersta

För de som är folkbokförda på Bruksvägen 13A gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,11% (0,46)

10,88% (-0,40)

0,242% (0,00)

Summa

33,232% (0,06)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 50,2% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 78% fler röster än riksgenomsnittet.

S+78%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Volvo i området.

Toyota
Volvo

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 20 objekt till salu i Kolarbyn

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor och en grundskola i närheten

8 978 meter från adressen ligger Vad Skola och Fritidshem.

Närmaste grundskola är Alfaskolan (386 meter), som är en kommunal skola med ca 345 elever i årskurserna 1-6. Här har 69% av lärarna lärarexamen och det går nio elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara sex minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Extra på Stationsvägen 18.

Lockas man av restaurangbesök finns Cafe Charlie och Wärdshuset C. Dickens' Hotell & Restaurang i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters gångväg (951 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (37 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Västanfors

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat måndagen den 23 november kl 12:14

Brand i en idrottshall.

Polisen larmas till en idrottshall i Klackberg där en anmälare har sett kraftig rökutveckling. Enligt anmälaren, som efter en stund också ser öppna lågor från taket av byggnaden, försöker personer på platsen att släcka branden med hjälp av brandsläckare. En patrull beordras till platsen där man kan konstatera att det rör sig om en fullt utvecklad brand med kraftig rökutveckling till följd. Det är fortfarande oklart hur branden har startat.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat lördagen den 21 november kl 12:55

Trafikolycka, Sidokrock

I korsningen Corneliusgatan-Prästgatan har 2 bilar kolliderat. Sidokrock 3 personer är inblandade. Skadeläget är oklart

Trafikkontroll

Rapporterat onsdagen den 11 november kl 04:31

En bilförare för böter efter att ha överskridit gällande hastighetsbestämmelse på RV70

Kontroll av hastighet på RV70 i Avesta kommun. En person i 20-årsåldern fick 1500 kronor i böter efter det att hastigheten har överskridits.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
43%
SverigeVästanfors

Brott jämfört med riket