facebook_pixelNorberg Västmanlands län, Norberg - hitta.se
Hitta.se

Norberg

Västmanlands län

Postort i Norberg inom Västmanlands län som angränsar till Avesta, Hedemora, Vikmanshyttan, Söderbärke, Fagersta, Ängelsberg, Västerfärnebo och Krylbo.

I området finns 5 050 personer över 16 år och 518 företag.

Bolån i Norberg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Norberg. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Norberg

Boendemiljön i Norberg

Människorna i Norberg

Vanliga intressen är jakt, meka med bilar och motorsport.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 110 kr, vilket är 19% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 858 650 kronor i lån.

-19%

Här i Norberg betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,6 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,66% (1,01)

10,88% (-0,40)

0,242% (0,00)

Summa

33,782% (0,61)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 38,5% av rösterna. Övriga är det parti som sticker ut med 79% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

ÖVRIGA+79%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 3 objekt till salu i Norberg

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

I området finns två livsmedelsbutiker, bl.a. Coop Konsum på Engelbrektsgatan 60.

Händelser och brott i närheten av Norberg

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, personskada

Rapporterat onsdagen den 7 april kl 09:54

Två fordon på sträckan Fagersta-Norberg på rv 68 har varit inblandade i trafikolyckor. Mycket tyder på att halkan är orsaken till olyckorna

Vid en av olyckorna hamnade en av bilarna i diket och på taket. Föraren fick hjälpas loss och fördes till sjukhus för kontroll.  Flera stolpar för mitträcket blev nedkörda vid olyckorna. Polis meddelade att det var mycket halt på aktuell vägsträcka vid olyckorna.

Stöld/inbrott

Rapporterat fredagen den 2 april kl 12:38

Tre personer grips efter inbrott i förskola.

Polis larmas till ett inbrott i en förskola i Kärrgruvan. När polis anländer till platsen finns inga misstänkta gärningspersoner kvar. Kort därefter lokaliseras tre personer, en kvinna och två män i åldrarna 25 till 30 år, i en lägenhet i Kärrgruvan. Personerna grips misstänkta för stöld och häleri. I lägenheten hittas diverse gods som misstänks vara stulet.

Mord/dråp, försök

Rapporterat tisdagen den 30 mars kl 08:25

En man blir knivskuren i Norberg.

Flera polispatruller beordras till en adress i Norberg där det ska finnas en knivskadad man. Mannen, som är i 40-årsåldern, är vaken och talbar när han lastas i ambulansen och avförs till sjukhus. Mannen ska dock inte vara livshotande skadad. Han ska ha blivit knivskuren i samband med ett bråk med en man och en kvinna i en bostad i närheten. Mannen och kvinnan kan gripas och anhålls också senare efter beslut av åklagare. Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
±
0%
SverigeNorberg

Brott jämfört med riket