facebook_pixelNorberg Västmanlands län, Norberg - hitta.se
Hitta.se

Norberg

Västmanlands län

Kommun i Norberg inom Västmanlands län som angränsar till Smedjebacken, Fagersta, Sala, Avesta och Hedemora.

I området finns 5 304 personer över 16 år och 558 företag.

Bolån i Norberg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Norberg. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Norberg

Boendemiljön i Norberg

Människorna i Norberg

Människorna i Norberg

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Norberg bor 46% kvinnor och 54% män. Medelåldern i området är 51 år, vilket är högre än medelåldern i Norbergs kommun (51 år) och Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (39%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar och motorsport.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Norberg har 15% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 32% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 21% som högutbildade. 43% har gymnasieutbildning och 13% har endast grundskoleutbildning. 19% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 47%.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 135 kr, vilket är 18% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 891 216 kronor i lån.

-18%

Här i Norberg betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,6 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,66% (1,01)

10,88% (-0,40)

0,242% (0,00)

Summa

33,782% (0,61)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 38,2% av rösterna. Övriga är det parti som sticker ut med 81% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

ÖVRIGA+81%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 6 objekt till salu i Norberg

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

I området finns en livsmedelsbutik, bl.a. Coop Konsum på Engelbrektsgatan 60.

Händelser och brott i närheten av Norberg

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, smitning från

Rapporterat lördagen den 6 mars kl 02:32

En bilförare smiter från en trafikolycka men hindras av motparten.

En man i 75-årsåldern och en kvinna i 60-årsåldern krockar med sina bilar i korsningen Gruvvägen och Risbrovägen. Kvinnan kör sedan från platsen men mannen kör efter och parkerar sedan så att hon inte kan köra vidare. Inga personskador uppstod i kollisionen men mannens bil har fått plåtskador. En patrull åker till platsen och tar upp en anmälan om obehörigt avvikande från trafikolycksplats och vårdslöshet i trafik.

Stöld/inbrott

Rapporterat tisdagen den 2 mars kl 09:30

Inbrott i garage.

Polis beordras till Skansen i Fagersta där någon ska ha brutit sig in i ett garage och tillgripit verktyg.  En anmälan om stöld genom inbrott kommer att skrivas. 

Mord/dråp

Rapporterat tisdagen den 23 februari kl 10:06

Avliden kvinna påträffas i bostad i Fagersta.

Polis beordras till en bostad i Fagersta med anledning av att en kvinna påträffats avliden. Omständigheter på plats gör att polisen inte kan utesluta att brott ligger bakom att kvinnan avlidit och en förundersökning gällande mord är inledd.  Flera personer som rört sig i anslutning till bostaden tas med för förhör, men släpps efter beslut av åklagare.  Polisen inväntar nu uppgifter från tekniker och rättsläkare. 

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
68%
SverigeNorberg

Brott jämfört med riket