facebook_pixelHyvelbänksvägen 3 Västmanlands Län, Västerås - hitta.se

Hyvelbänksvägen 3

725 96 Västerås, Västerås Västmanlands Län

Adress i Björksta i Västerås i Västmanlands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Hyvelbänksvägen 3.

Hitta hit

En villa byggd 1948

På adressen finns en villa byggd 1948. Huset är 100 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Björksta.

Bolån i Västerås - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Västerås. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Västerås

Tomten är ca 1177 kvadratmeter

Tomten, KÄRSTA 1:23, är ungefär lika stor som andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten KÄRSTA 1:23 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Björksta

Människorna i Björksta

Människorna i Björksta

Äldre medelinkomsttagarfamiljer med äldre barn eller utflugna barn i villaförorter

I Björksta bor 53% kvinnor och 47% män. Medelåldern i området är 41 år, vilket är lägre än medelåldern i Västerås kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (12%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är utförsåkning, golf, längdskidåkning, besöka sportevenemang, fotboll, gympa och workout, semestra i sverige, ny teknik i vardagslivet, vin och vinprovning och segling.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 26% som högutbildade. 48% har gymnasieutbildning och 8% har endast grundskoleutbildning. 32% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 69%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 31 286 kr, vilket är 15% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 688 266 kronor i lån.

+15%

Här i Västerås betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Hyvelbänksvägen 3 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 1,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,36% (-1,29)

10,88% (-0,40)

0,242% (0,00)

Summa

31,482% (-1,69)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 27,1% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 57% fler röster än riksgenomsnittet.

C+57%

Bilägande

Man kör gärna Suzuki och Peugeot i området.

Suzuki
Peugeot

Bostadsmarknaden i Björksta

Just nu finns 3 objekt till salu i Ängesta

Det har sålts 4 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 21 984 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 20 985 kr/m2 och går upp med 6.14 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

8 755 meter från adressen ligger Berga Barn och Fritid Ekonomisk Förening.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (203 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (103 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Björksta

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat torsdagen den 26 november kl 10:22

Sökinsats efter villainbrott.

En villaägare i Hummelsta utanför Enköping larmar polisen om ett pågående inbrott. Enligt anmälaren ska tre gärningsmän ha lämnat bostaden till fots. Flera patruller beordras till platsen och en sökinsats påbörjas efter de tre misstänkta gärningsmännen.  En anmälan om grov stöld genom inbrott kommer att skrivas. Det är i nuläget oklart vad som är tillgripet. Polisen har spärrat av bostaden och kommer att genomföra en teknisk undersökning.

Trafikhinder

Rapporterat torsdagen den 19 november kl 07:49

Träd som faller över bil i Enköping.

I korsningen Västerleden och Bodavägen i Enköping får föraren till en personbil ett fallande träd över motorhuven. Ingen person skadas i samband med olyckan, utan endast materiella skador på bilen. Föraren och personbilen lyckas ta sig från platsen, men trädet ska fortfarande ligga kvar och blockera delar av vägen.

Stöld/inbrott

Rapporterat tisdagen den 17 november kl 10:51

Fyra personer har tagit sig in på ett företag.

Vaktbolag upptäcker med hjälp av övervakningskameror att fyra män tagit sig in på tomten till ett företag på Alvestavägen. Männen tar sig vidare in i två större tälthangarer där det förvaras maskiner.   Av oklar anledning väljer männen att lämna platsen med bil men kommer bara några hundra meter innan de stoppas av polis. Alla fyra grips. Hittills har ingen fullbordad stöld konstaterats och rubricering i nuläget är försök till stöld.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
978%
SverigeBjörksta

Brott jämfört med riket