facebook_pixelIrsta Kyrkby 2 Västmanlands Län, Västerås - hitta.se
Hitta.se

Irsta Kyrkby 2

725 97 Västerås, Västerås Västmanlands Län

Adress i Irsta i Västerås i Västmanlands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Irsta kyrkby 2.

Hitta hit

En villa

På adressen finns en villa. Huset är 90 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Irsta.

Bolån i Västerås - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Västerås. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Västerås

Tomten är ca 3210 kvadratmeter

Tomten, IRSTA KYRKBY 1:6, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten IRSTA KYRKBY 1:6 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Irsta

Människorna i Irsta

Människorna i Irsta

Medelinkomsttagarfamiljer i villaområden utanför små- och medelstora städer

I Irsta bor 39% kvinnor och 61% män. Medelåldern i området är 46 år, vilket är lägre än medelåldern i Västerås kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (21%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är motorcyklar, meka med bilar, motorsport, arbeta i trädgården, trav och galopp, energisparande, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida och bild-/ljudanläggningar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 31% som högutbildade. 43% har gymnasieutbildning och 10% har endast grundskoleutbildning. 30% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 64%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 33 272 kr, vilket är 23% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 057 243 kronor i lån.

+23%

Här i Västerås betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Irsta kyrkby 2 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 1,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,36% (-1,29)

10,88% (-0,40)

0,242% (0,00)

Summa

31,482% (-1,69)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 30,2% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 52% fler röster än riksgenomsnittet.

M+52%

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

1 014 meter från adressen ligger Förskolan i Ur och Skur Västerängen - Irsta.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters cykelväg (1664 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (0 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Irsta

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat onsdagen den 20 januari kl 05:24

Inbrott i äldreboende på Viksäng.

Polis beordras till ett äldreboende på Viksäng där någon ska ha brutit sig in under natten och tillgripit musikutrustning. En anmälan om stöld genom inbrott kommer att skrivas.

Skadegörelse

Rapporterat fredagen den 15 januari kl 03:43

Ungdomar som kastar isblock på en bil.

Polisen får ett samtal från en man som har fått framrutan krossad av en sten. Enligt anmälaren ska det ha varit minst två ungdomar, eller barn, som har stått på en bro i anslutning till Råby centrum och kastat stenen på framrutan. En polispatrull beordras till platsen där det visar sig vara ett isblock som har kastats. En anmälan skadegörelse kommer att skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Misshandel, grov

Rapporterat måndagen den 11 januari kl 07:39

Man grips misstänkt för försök till grov misshandel.

Flera patruller beordras till en adress på Skiljebo med anledning av ett bråk i anslutning till ett flerfamiljshus. På plats grips en man i 30-årsåldern som är misstänkt för att ha försökt skada en man i 40-årsåldern med ett tillhygge. En anmälan om försök till grov misshandel kommer att skrivas.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
978%
SverigeIrsta

Brott jämfört med riket