facebook_pixelKöpmangatan 1A Västmanlands län, Västerås - hitta.se
Hitta.se

Köpmangatan 1A

722 15 Västerås, Västerås Västmanlands län

Adress i Västerås Centrum i Västerås i Västmanlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Köpmangatan 1A.

Hitta hit

Bolån i Västerås - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Västerås. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Västerås

Boendemiljön i Västerås Centrum

Människorna i Västerås Centrum

Människorna i Västerås Centrum

Familjer med goda inkomster och barn i hyresrätt i storstadsförort eller centralt i medelstora städer

I Västerås Centrum bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 53 år, vilket är högre än medelåldern i Västerås kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (47%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är näringsliv och samhällsekonomi, golf, besöka sportevenemang, läsa om olika resmål, fackliga frågor, utrikespolitik, vin och vinprovning, värdepapper och värdepappersaffärer, längdskidåkning och styrketräning.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 31% som högutbildade. 29% har gymnasieutbildning och 3% har endast grundskoleutbildning. 32% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 64%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 32 504 kr, vilket är 20% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 247 066 kronor i lån.

+20%

Här i Västerås betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Köpmangatan 1A gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 1,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,36% (-1,29)

10,88% (-0,40)

0,242% (0,00)

Summa

31,482% (-1,69)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 36,1% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 91% fler röster än riksgenomsnittet.

L+91%

Bostadsmarknaden i Västerås Centrum

i Västerås Centrum pågår och planeras det för 1213 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Centrum

Just nu finns det 50 hyreslägenheter att byta till i närheten av Köpmangatan. Snitthyran är 9 401 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

640 meter från adressen ligger Solstrålens Daghem.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop City Västerås på Vasagatan 25.

Lockas man av restaurangbesök finns Brasserie Stadsparken och NOM - Baren & Matkällaren i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (16 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Vasaparken, ligger ca två minuters gångväg (207 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, mindre än en minuts promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Västerås Centrum

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Olaga intrång

Rapporterat måndagen den 1 mars kl 09:52

Man misstänks för olaga intrång.

Polis beordras till ett flerfamiljshus där en man ska försöka att bryta sig in. På plats anträffas mannen, som är i 55-årsåldern. Han är berusad och omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Mannen är misstänkt för olaga intrång.

Stöld, försök

Rapporterat måndagen den 1 mars kl 08:46

Två män grips misstänkta för försök till stöld.

Polis beordras till Lillåudden med anledning av att två personer brutit sig in i en bil och sedan lämnat platsen. Kort därefter påträffar en patrull personerna, två män i 35-årsåldern, i närområdet. Männen grips misstänkta för försök till stöld eftersom att det i nuläget inte verkar som att männen fått med sig något gods från bilen.

Knivlagen

Rapporterat torsdagen den 25 februari kl 04:26

En man blir anmäld för brott mot knivlagen efter att ha bråkat på socialtjänsten.

Två personer beter sig hotfullt på socialtjänstens kontor och polis behövs på plats. En av de hotfulla personerna lämnar platsen strax innan polis anländer men den andra personen, en man i 30-årsåldern, omhändertas med stöd av LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer). I samband med detta blir han även misstänkt för brott mot knivlagen. 

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
978%
SverigeVästerås Centrum

Brott jämfört med riket