facebook_pixelKarlsborgsvägen 5 Västmanlands län, Västerås - hitta.se
Hitta.se

Karlsborgsvägen 5

724 83 Västerås, Västerås Västmanlands län

Adress i Skerike i Västerås i Västmanlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Karlsborgsvägen 5.

Hitta hit

Bolån i Västerås - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Västerås. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Västerås

Boendemiljön i Skerike

Människorna i Skerike

Människorna i Skerike

Medelålders flerbarnsfamiljer med goda inkomster i villaförorter

I Skerike bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 42 år, vilket är lägre än medelåldern i Västerås kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (16%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är utförsåkning, golf, längdskidåkning, besöka sportevenemang, fotboll, gympa och workout, semestra i sverige, ny teknik i vardagslivet, vin och vinprovning och segling.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 46% som högutbildade. 31% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 28% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 59%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 27 305 kr, vilket är lika mycket som i Sverige. Personerna i området har i snitt 3 773 847 kronor i lån.

+1%

Här i Västerås betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Karlsborgsvägen 5 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 1,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,36% (-1,29)

10,88% (-0,40)

0,242% (0,00)

Summa

31,482% (-1,69)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 26,3% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 129% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+129%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 268 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 8 objekt till salu i Blåsbo

Just nu finns det 30 hyreslägenheter att byta till i närheten av Karlsborgsvägen. Snitthyran är 7 349 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

683 meter från adressen ligger Bystugans Förskola AB.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (490 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (101 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Active Gym Equipment, åtta minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Skerike

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat söndagen den 24 januari kl 07:22

Inbrottslarm från en villa på Jakobsbergsgatan.

Vaktbolag har fått in ett inbrottslarm från en villa på Jakobsbergsgatan. När patrullerna kommer till adressen försöker en man i 30-årsåldern fly från platsen men blir pepparsprayad och infångad. Huset spärras av för teknisk undersökning. Ingen var hemma i huset vid händelsen.

Trafikbrott

Rapporterat måndagen den 18 januari kl 06:59

En man utan körkort kör bil.

En bilförare stoppas och kontrolleras på Vasagatan. Han är i 40-årsåldern och visar sig sakna körkort, däremot har han en kniv med sig. Anmälningar om grov olovlig körning och brott mot knivlagen kommer att skrivas.

Skadegörelse

Rapporterat tisdagen den 12 januari kl 11:06

Misstänkt skadegörelse i centrala Västerås av man med kofot.

En privatperson larmar polisen om en man som ska gå runt och vifta med någon form av tillhygge i centrala Västerås. Enligt anmälaren ska mannen ha slagit sönder minst en fönsterruta. Flera patruller beordras till platsen och efter en kortare sökinsats påträffas en man med en kofot på Stora torget som stämmer in på signalamentet. Mannen, som är i 50-årsåldern, misstänks för skadegörelse och omhändertas enligt LOB (Lagen om omhändertagande av berusade personer).

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
978%
SverigeSkerike

Brott jämfört med riket