Solskärsstigen 11 Västmanlands län, Västerås - hitta.se

Solskärsstigen 11

725 90 Västerås, Västerås Västmanlands län

Adress i Rytterne i Västerås i Västmanlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Solskärsstigen 11.

Hitta hit

En villa byggd 1958

På adressen finns en villa byggd 1958. Huset är 225 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Västerås.

Tolv nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade tolv personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen12 st

Annons:

Räkna på hur mycket du kan köpa för i området. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt lån!
area_nearby_house_plot

Tomten är ca 2301 kvadratmeter

Tomten, TIDÖ 1:72, är ungefär lika stor som andra tomter i området.

Det finns två bygghändelser kopplade till bostaden.

Boendemiljön i Rytterne

housing_info

Området kring Solskärsstigen 11 består till 100% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda på 50- och 60-talet.

Femtiotalshusen har ofta uteplatser på markplan som gör att huset flyter samman med trädgården. Sextiotalshusen har ofta fasad i tegel, trä eller en kombination av båda materialen. En del hus är byggda i vinkel och har fönsterluckor för utsmyckning.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Solskärsstigen 11

Vad tycker du om Solskärsstigen 11?

Människorna i Rytterne

area_interests

Äldre medelinkomsttagarfamiljer och pensionärspar i villaförorter kring de större städerna

I Rytterne bor 45% kvinnor och 55% män. Vanliga intressen är golf, utförsåkning, näringsliv och samhällsekonomi, längdskidåkning, segling, vin och vinprovning, föreningsverksamhet, skattefrågor, inrikespolitik och värdepapper och värdepappersaffärer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Rytterne har 13% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 20% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (24%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 44% som högutbildade. 49% har gymnasieutbildning och 7% har endast grundskoleutbildning. 50% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 83%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 43 382 kr, vilket är 60% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 4 072 882 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

+60%

Här i Västerås betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Solskärsstigen 11 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 1,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,36(-1,29)

10,88(-0,40)

0,242(0,00)

Summa

31,482(-1,69)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 42,9% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 84% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+84%

Bilägande

Man kör gärna Mercedes och Peugeot i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor och en grundskola i närheten

7 897 meter från adressen ligger Grindstugans Ekonomiska Förening.

Närmaste grundskola är Nybyggeskolans If (9 893 meter), som är en kommunal skola.

area_geo

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (54 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca nio minuters gångväg (995 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Elektriker, Skogsbruk & Skogsindustrier, Organisationskonsulter, Konferenser & Mässor och Konferens- & Mässarrangörer.

Elektriker
Skogsbruk & Skogsindustrier
Organisationskonsulter
Konferenser & Mässor
Konferens- & Mässarrangörer

Arbetsmarknaden i Rytterne

Jobb i närheten

Just nu finns det 322 lediga jobb i Västerås, vilket motsvarar 88% av alla lediga jobb i Västmanlands län. Bland annat söker man:

- Distributionsförare

- Kalibreringsingenjör, tillverkningsindustri

- Flygtekniker

- Sjuksköterska, medicin och kirurgi

- Sjuksköterska, grundutbildad

Exempel på företag som anställer just nu:

- Today Consulting AB

- Adecco Sweden AB

- Försvarsmakten

- Centric Care AB - Göteborg

- Centric Care AB

88%
Västmanlands länVästerås

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Rytterne

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Verisure.se
Annons

Brand

Rapporterat onsdagen den 17 juli kl 09:50

En bil sattes i brand på Bessemergatan

Någon hade krossat en fönsterruta på bilen och sedan anlagt en brand i bilen. Det finns ingen gripen för brottet. Tips och iakttagelser kring händelsen kan lämnas till polisen på telefon 114 14 eller så kan man maila polisen.

Skottlossning

Rapporterat fredagen den 12 juli kl 04:44

Person skottskadad i Vallby Centrum

Vid kl 16.00 inkommer larm från Vallby Centrum i Västerås angående skottlossning. På platsen anträffas en 33-årig man som är skottskadad. Oklara skador lastad i ambulans och förd till Centrallasarettet i Västerås. Ingen gärningsman är gripen. Händelsenotisen uppdateras under kvällen. Uppdatering 18.30 Polisen har inlett förundersökning om försök till mord. Brottsplatsen är avspärrad och teknisk undersökning ska genomföras. Ett antal personer förhörs i utredningen. Spaningsarbete efter gärningsmännen pågår förnärvarande. Vid 17.40-tiden fick polisen ett larm om en brinnande moped på Arkeologgatan, Bjurhovda i de östra delarna av Västerås. Alla iakttagelser i samband med att mopeden kommer till platsen och sätts i brand är mycket intressanta. Tips och iakttagelser är för närvarande mycket värdefulla för polisens utredningsarbete. Har du sett något som kan sättas i samband med brottet ring 11414. När ny information finns kommer händelsenotisen att uppdateras. UPPDATERING 19.40 Den skjutne mannen har träffats med ett flertal skott i underkroppen och benet. Hans tillstånd är oklart men han vårdas på Centrallasarettet i Västerås.

Misshandel

Rapporterat torsdagen den 11 juli kl 05:21

Två män i slagsmål.

16.20 Polisen fick samtal om slagsmål utomhus på Riktargatan i Torshälla, Eskilstuna. En man hade slagit en annan man i ansiktet. 16.46 Polis på plats. 17.15 Den drabbade har förts till sjukhus med ambulans. Gärningspersonen hade lämnat platsen. Polisen har pratat med folk på platsen men inte fått klarhet i orsaken till bråket. Både den misstänkte och den drabbade ska ha varit berusade.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
17%
SverigeRytterne

Brott jämfört med riket