facebook_pixelStora Gatan 75A Västmanlands län, Västerås - hitta.se
Hitta.se

Stora Gatan 75A

724 60 Västerås, Västerås Västmanlands län

Adress i Vasastaden i Västerås i Västmanlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Stora Gatan 75A.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1984

Fastigheten på Stora Gatan 75A är ett flerfamiljshus byggt 1984.

Bolån i Västerås - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Västerås. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Västerås

Boendemiljön i Vasastaden

Boendemiljön i Vasastaden

I området kring Stora Gatan 75 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda kring sekelskiftet och 1980-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (49%).

Wikipediafoton från närområdet

Almelund, Västerås
Fryxellska skolan
Sommarsöndag
Västermalm, Västerås

Människorna i Vasastaden

Människorna i Vasastaden

Äldre och pensionerade par med höga inkomster i bostadsrätt med närhet till storstadslivet

I Vasastaden bor 54% kvinnor och 46% män. Medelåldern i området är 53 år, vilket är högre än medelåldern i Västerås kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (34%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är teater, litteratur, golf, vin och vinprovning, konst, näringsliv och samhällsekonomi, utrikespolitik, värdepapper och värdepappersaffärer, privatekonomiska frågor och segling.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 45% som högutbildade. 29% har gymnasieutbildning och 3% har endast grundskoleutbildning. 26% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 61%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 31 591 kr, vilket är 16% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 322 055 kronor i lån.

+16%

Här i Västerås betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Stora Gatan 75A gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 1,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,36% (-1,29)

10,88% (-0,40)

0,242% (0,00)

Summa

31,482% (-1,69)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 38,7% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 111% fler röster än riksgenomsnittet.

L+111%

Bostadsmarknaden i Vasastaden

i Vasastaden pågår och planeras det för 1218 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Centrum

Just nu finns det 51 hyreslägenheter att byta till i närheten av Stora Gatan. Snitthyran är 8 197 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

513 meter från adressen ligger Stallhagens Barn i Mälardalen AB.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara en minuts promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Repslagargatan 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Spicy Hot Take Away och Indigo i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (619 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Sundemans backe, ligger ca en minuts gångväg (110 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Itrim Västerås, fem minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Vasastaden

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Fylleri/LOB

Rapporterat onsdagen den 3 mars kl 11:55

Påverkad man försöker stjäla gräsklippare.

En person ringer polisen och berättar att en man har varit in på anmälarens tomt i Västerås och där försökt stjäla en gräsklippare. Enligt anmälaren ska inte mannen ha fått med sig något, och samtidigt som anmälaren är i kontakt med polisen följer anmälaren efter den misstänkta gärningsmannen. En polispatrull beordras till platsen och anmälaren kan peka ut den misstänkta gärningsmannen. Gärningsmannen, som är en man i 25-årsåldern, omhändertas enligt lagen om omhändertagande av berusande personer. I samband med omhändertagandet gör mannen motstånd och blir också hotfull mot polisen. En anmälan om hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd kommer att skrivas.

Olaga intrång

Rapporterat måndagen den 1 mars kl 09:52

Man misstänks för olaga intrång.

Polis beordras till ett flerfamiljshus där en man ska försöka att bryta sig in. På plats anträffas mannen, som är i 55-årsåldern. Han är berusad och omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Mannen är misstänkt för olaga intrång.

Stöld, försök

Rapporterat måndagen den 1 mars kl 08:46

Två män grips misstänkta för försök till stöld.

Polis beordras till Lillåudden med anledning av att två personer brutit sig in i en bil och sedan lämnat platsen. Kort därefter påträffar en patrull personerna, två män i 35-årsåldern, i närområdet. Männen grips misstänkta för försök till stöld eftersom att det i nuläget inte verkar som att männen fått med sig något gods från bilen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
978%
SverigeVasastaden

Brott jämfört med riket