facebook_pixelVästerfärnebo Västmanlands län, Västerfärnebo - hitta.se
Hitta.se

Västerfärnebo

Västmanlands län

Postort i Sala inom Västmanlands län som angränsar till Virsbo, Ramnäs, Skultuna, Salbohed, Sala, Möklinta, Krylbo, Norberg och Ängelsberg.

I området finns 1 536 personer över 16 år och 171 företag.

Bolån i Västerfärnebo - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Västerfärnebo. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Västerfärnebo

Boendemiljön i Västerfärnebo

Människorna i Västerfärnebo

Människorna i Västerfärnebo

Medelinkomsttagarfamiljer i småhus i eftertraktade områden i små- och medelstora städer

I Västerfärnebo bor 56% kvinnor och 44% män. Medelåldern i området är 52 år, vilket är högre än medelåldern i Salas kommun (50 år) och Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (42%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar och motorsport.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Västerfärnebo har 7% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 26% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 22% som högutbildade. 37% har gymnasieutbildning och 11% har endast grundskoleutbildning. 16% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 55%.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 831 kr, vilket är 27% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 047 010 kronor i lån.

-27%

Skatteläget i Sala

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,31% (0,66)

10,88% (-0,40)

0,242% (0,00)

Summa

33,432% (0,26)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 26,3% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 181% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

C+181%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 2 objekt till salu i Salbohed

Det har sålts 2 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 14 245 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 12 995 kr/m2 och går upp med 10.10 %.

Skolor, grönområden, etc

Händelser och brott i närheten av Västerfärnebo

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Skadegörelse

Rapporterat lördagen den 10 april kl 08:43

En man misstänks för skadegörelse efter att ha klottrat vid järnvägsstationen.

En väktare ringde under natten in med anledning av att denne noterade hur en man stod och klottrade vid järnvägsstationen i Krylbo. Mannen som klottrade är i 30-årsåldern och han misstänks nu för skadegörelse och för narkotikabrott innehav samt eget bruk.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat onsdagen den 7 april kl 09:54

Två fordon på sträckan Fagersta-Norberg på rv 68 har varit inblandade i trafikolyckor. Mycket tyder på att halkan är orsaken till olyckorna

Vid en av olyckorna hamnade en av bilarna i diket och på taket. Föraren fick hjälpas loss och fördes till sjukhus för kontroll.  Flera stolpar för mitträcket blev nedkörda vid olyckorna. Polis meddelade att det var mycket halt på aktuell vägsträcka vid olyckorna.

Trafikolycka, singel

Rapporterat onsdagen den 7 april kl 09:17

En utlandsregistrerad skåpbil körde av vägen och hamnade på taket vid Åvestbo. Föraren tog sig ur fordonet själv men var chockad.

Allt tyder på att det är det hala väglaget som är orsaken till olyckan.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
15%
SverigeVästerfärnebo

Brott jämfört med riket