facebook_pixelEkonomivägen 11 Västra Götalands län, Askim - hitta.se

Ekonomivägen 11

436 33 Askim, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Askim i Askim i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Ekonomivägen 11.

Hitta hit

Bolån i Askim - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Askim. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Askim

Boendemiljön i Askim

Boendemiljön i Askim

Området kring Ekonomivägen 11 består till 37% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1970- och 1940-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Högsbo 421
Askim
Askims landskommun
Järnbrottsmotet

Människorna i Askim

Människorna i Askim

Unga till medelålders barnfamiljer med låga inkomster i hyresrätter i förort utanför de större städerna

I Askim bor 51% kvinnor och 49% män. Medelåldern i området är 51 år, vilket är högre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (27%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är golf, utförsåkning, näringsliv och samhällsekonomi, längdskidåkning, segling, vin och vinprovning, föreningsverksamhet, skattefrågor, inrikespolitik och värdepapper och värdepappersaffärer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 31% som högutbildade. 34% har gymnasieutbildning och 11% har endast grundskoleutbildning. 31% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 63%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 34 390 kr, vilket är 27% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 587 782 kronor i lån.

+27%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Ekonomivägen 11 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 32,9% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 90% fler röster än riksgenomsnittet.

L+90%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Volvo i området.

Toyota
Volvo

Bostadsmarknaden i Askim

i Askim pågår och planeras det för 205 lägenheter och snittpriset är 61 038 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Västra Göteborg

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Ekonomivägen. Snitthyran är 8 570 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor i närheten

527 meter från adressen ligger Askimsskolan F-6.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Forum på Hantverksvägen 2.

Lockas man av restaurangbesök finns Wanxing och Catering & Deli Aquarelle Restaurang i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (351 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (224 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, SATS Askim, mindre än en minuts promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Askim

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 26 november kl 07:55

En lastbil samt personbil har krockat på E6:an i höjd med Tingstadsmotet.

Räddningstjänst, ambulans samt polis till platsen, oklart skadeläge. En av de inblandade åker med till Mölndals sjukhus för kontroll då man klagade över nacksmärtor. Något begränsad framkomlighet då ena körfältet stängdes av tillfälligt under själva arbetet på platsen.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 24 november kl 03:53

På E6 vid Mölndalsbro är en lastbil och personbil inlandade i en olycka.

Alla fyra personer som färdades i fordonen har tagit sig ur och det finns inga uppgifter om personskador. Fordonen har flyttats och vägen helt öppen vid 15.30-tiden.

Sammanfattning natt

Rapporterat tisdagen den 24 november kl 06:53

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Peter Adlersson samt Anna Göransson.

23.36 Härryda, trafikolycka På riksväg 40 vid Björrödsmotet i riktning mot Borås är det en bilist som kör in i mitträcket. Föraren som var ensam i bilen körs till Sahlgrenska sjukhuset med okända skador. 00.37 Göteborg, misstänkt grovt rattfylleri På Fiskhamnsgatan vid Tullfiltret stoppas en lastbilschaufför som misstänks vara alkoholpåverkad. Han får följa med för provtagning och är misstänkt för grovt rattfylleri. 02.33 Göteborg, brand Polis och räddningstjämnst larmas till Bangatan, masthugget med anledning av att det brinner på en balkong i en fastighet. Branden släcks och inga personskador. Räddningstjänsten vädrar ut bostaden då rök kommit in i lägenheten. Polisen skriver en anmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet. Branden har startat i samband med att någon rökt på balkongen. 02.39 Mölndal, misstänkt rattfylleri Vid rastplatsen Torrekullamotet är det en allmänhet som observerar tre personer som smyger omkring bland parkerade lastbilar. Polis kommer till platsen och tre personer i en bil kontrolleras på platsen. Föraren misstänks vara alkoholpåverkad och får följa med för provtagning. Nåpgot annat brott går inte att styrka på plattsen vid kontroll. 04.21 Borås, stulen bil Efter ett kortare förföljande grips två personer i en anmäld stulen bil på gamla riksväg 40 från Borås i riktning mot Ulricehamn. . 

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
252%
SverigeAskim

Brott jämfört med riket