Lundavägen 3 Västra Götalands Län, Björketorp - hitta.se

Lundavägen 3

519 94 Björketorp, Mark Västra Götalands Län

Adress i Surteby-Kattunga i Björketorp i Västra Götalands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Lundavägen 3.

Hitta hit

21 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 21 personer in.

Grannkollen

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen21 st

Räkna på hur mycket du kan köpa för i Surteby-Kattunga. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!

Boendemiljön i Surteby-Kattunga

housing_info

Området kring Lundavägen 3 består till 69% av småhus. Det är vanligt med villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 60- och 70-talet.

Sextiotalshusen har ofta fasad i tegel, trä eller en kombination av båda materialen. En del hus är byggda i vinkel och har fönsterluckor för utsmyckning. Husen byggda andra halvan sextiotalet och första delen av sjuttiotalet präglas ofta av det så kallade miljonprogrammet som innebar att husen byggdes i en mer enformig arkitektur med mindre fönster.

Wikipediafoton från närområdet

Åsikter om Lundavägen 3

Vad tycker du om Lundavägen 3?

Människorna i Surteby-Kattunga

area_interests

Singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt utanför småstäder och mindre orter

I Surteby-Kattunga bor 50% kvinnor och 50% män. Vanliga intressen är astrologi, följa populära tv-serier, hårvård, rida, alternativ hälsovård, meka med bilar, ishockey, motorsport, sticka och handarbeta och personbilar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Surteby-Kattunga har 8% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 22% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (25%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 26% som högutbildade. 49% har gymnasieutbildning och 23% har endast grundskoleutbildning. 38% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 76%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 340 kr, vilket är 14% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 822 599 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-14%

Skatteläget i Mark

För de som är folkbokförda på Lundavägen 3 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,21(-0,44)

11,48(0,20)

0,242(0,00)

Summa

32,932(-0,24)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 24,6% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 141% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+141%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Volkswagen i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola och en grundskola i närheten

522 meter från adressen ligger Björketorpskolan.

Närmaste grundskola är Ängskolan (9 525 meter), som är en kommunal skola.

area_geo

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (332 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (89 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Bygg- & Anläggningsarbeten, Partihandel, Bilverkstäder, Städning & Rengöring och VVS & Rörmokare.

Bygg- & Anläggningsarbeten
Partihandel
Bilverkstäder
Städning & Rengöring
VVS & Rörmokare

Arbetsmarknaden i Surteby-Kattunga

Jobb i närheten

Just nu finns det 21 lediga jobb i Mark, vilket motsvarar 44% av alla lediga jobb i Västra Götalands Län. Bland annat söker man:

- Elevassistent

- Undersköterska, hemtjänst och äldreboende

- Butikssäljare/Medarbetare, dagligvaror

- Butikssäljare, fackhandel

- Personlig assistent

Exempel på företag som anställer just nu:

- Eda kommun , Bildning

- Eda kommun , Vård och stöd

- HYPERMAT CHARLOTTENBERG AB

- Xxl Sport & Vildmark AB

- Rullarnas Personliga Assistans AB

44%
Västra Götalands LänMark

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Surteby-Kattunga

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Verisure.se
Annons

Stöld/inbrott

Rapporterat söndagen den 18 augusti kl 10:22

Inbrottsstöld i bryggeri.

Polis larmas till Rådanäs där vittnen har gripit en kvinna som varit i sällskap med två män som begått inbrott i ett bryggeri på platsen. Man har bl a tillgripit öl mm. De män som avvek från brottsplatsen har setts springa mot Boråsvägen och är därefter försvunna. Polisen genomför kontroll av en buss som lämnat platsen. Kl 10.10: Polis på plats, vid brottsplatsen. Övertar gripandet av kvinnan. Kl 10.19: Ytterligare en man grips i närområdet. Eftersök efter gärningsman nr 3 pågår. Troligen har samtliga misstänkta lokal anknytning. Den tredje misstänkta mannen kan gripas i en närliggande fastighet.  Anmälan skrivs med rubricering grov stöld samt olaga intrång. Alla tre misstänkta för dessa brott.     

Sammanfattning natt

Rapporterat tisdagen den 13 augusti kl 06:40

Det har varit en lugn natt och inga större händelser har rapporterats till polisen.

01.15 Skene, inbrott Vid Ravingatan upptäcker en familj att det varit inbrott undere tiden tiden de legat och sovit. Det saknas bland annat plånböcker. Okänt hur tjuven/tjuvarna tagit sig in i bostaden. 01.26 Munkedal, narkotikabrott Vidf Bäckevallsgatan stoppar polisen en bil med tre personer för kontroll. Två av dessa är misstänkt narkotikapåverkade och får följa med för provtagning.  01.33 Göteborg, rattfylleri På Engelbrektsgatan stoppas en manlig bilist för kontroll efter att kört mot rött ljus vid två tillfällen. Han misstänks vara påverkad av alkohol och får följa med för provtagning. 02.49 Borås, skadegörelse Vid Torgilsgatan är det en person som sparkar sönder backspeglar på tre parkerade bilar. Personen försvann sedan från platsen i en bil. 05.15 Trollhättan, inbrott Vid Grafitvägen konstaterar en kvinna att det varit inbrott på en lunchrestaurang. Någon har brutit upp galler och fönster och tagit sig in i lokalen. Det saknas bland annat energidrycker.

Åldringsbrott

Rapporterat fredagen den 9 augusti kl 04:50

Ett flertal sk åldringsbrott har inträffat under dagen i området kring Bollebygd/Landvetter.

Kl 13.01 Bollebygd En äldre man och kvinna boende på Odens väg får besök av en  okänd man som uppger att han kommer från "kriminalen". När mannen lämnar bostaden så har det försvunnit både pengar och smycken. Anhöriga till paret larmar polis om händelsen. Paret är ca 90 år gamla.  Den man som besökt paret beskrivs som ca 30-40 år gammal, 175-180 cm lång, vit skjorta, Svarta byxor och ljus/stripigt hår. Kl 14.22 Härryda En äldre kvinna som bor på Idrottsvägen får besök av en man som uppger sig komma från "Bevakningsavdelningen" (Troligen bank) Mannen säger sig behöva kvinnans bankkort. Hon lämnar över detta tillsammans med div, guldföremål. När mannen sedan lämnat så inser hon att hon blivit lurad och kontaktar polis. Kvinna är över 90 år gammal. Den man som begått brottet beskrivs som 22-23 år, cendréfärgat hår, grå tröja.Möjligen körde han en grå bil. 15.24 Härryda En anhörig till en 94 år gammal kvinna blir uppringd. Den äldre kvinna berättar att hon haft besök av en ung man, som först ringt upp henne och sedan kommit på besök. Nu har den äldre kvinnan upptäckt att hennes smycken är borta. Något senare så upptäcker även offret att en relativt stor summa pengar saknas.   För närvarade finns inget signalement på gärningsmannen. Polisen vill nu varna för dessa gärningsmän/brott. Under gårdagen genomfördes liknande brott i Boråsområdet. Det är inte osannolikt att fler brott av samma typ genomförts i området. Ett nytt brott har anmälts i samma område: Kl 17.02 Härryda En äldre kvinna boende på Tomtevägen ringer en anhörig och omtalar att hon blivit uppringd av någon som frågat om hennes bankuppgifter. Något senare dyker en man upp på hemadressen och ber om att få bankkort mm. Han får detta och lämnar bostaden ca kl 15.00.     

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
45%
SverigeSurteby-Kattunga

Brott jämfört med riket