facebook_pixelVarbergsvägen 342 Västra Götalands Län, Björketorp - hitta.se

Varbergsvägen 342

519 94 Björketorp, Mark Västra Götalands Län

Adress i Surteby-Kattunga i Björketorp i Västra Götalands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Varbergsvägen 342.

Hitta hit

En villa byggd 1936

På adressen finns en villa byggd 1936. Huset är 155 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Surteby-Kattunga.

Bolån i Björketorp - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Björketorp. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Björketorp

Tomten är ca 2254 kvadratmeter

Tomten, BJÖRKETORP 2:2, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten BJÖRKETORP 2:2 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Surteby-Kattunga

Människorna i Surteby-Kattunga

Människorna i Surteby-Kattunga

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I Surteby-Kattunga bor 43% kvinnor och 57% män. Medelåldern i området är 47 år, vilket är lägre än medelåldern i Marks kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (40%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, följa populära tv-serier, hårvård, rida, alternativ hälsovård, meka med bilar, ishockey, motorsport, sticka och handarbeta och personbilar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 11% som högutbildade. 45% har gymnasieutbildning och 21% har endast grundskoleutbildning. 21% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 69%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 634 kr, vilket är 20% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 275 844 kronor i lån.

-20%

Skatteläget i Mark

För de som är folkbokförda på Varbergsvägen 342 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,21% (-0,44)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,932% (-0,24)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 29,9% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 94% fler röster än riksgenomsnittet.

C+94%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Fiat i området.

Toyota
Fiat

Bostadsmarknaden i Surteby-Kattunga

Just nu finns 4 objekt till salu i Mark

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola och en grundskola i närheten

242 meter från adressen ligger Björketorpskolan.

Närmaste grundskola är Björketorpskolan (242 meter), som är en kommunal skola med ca 102 elever i årskurserna 1-6. Här har 60% av lärarna lärarexamen och det går tolv elever per lärare.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (200 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (18 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Surteby-Kattunga

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rån

Rapporterat måndagen den 16 november kl 08:20

På Mor Kerstins Torg har Coop blivit utsatt för ett rån.

En maskerad man med kniv har kommit in i butiken och hotat personalen. Han ville ha pengar och sa till personalen att lägga sig på golvet. Han försvann sedan springande från platsen. I nuläget oklart om han fick med sig några pengar. Inga fysiska personskador. Polis är på plats och söker i området. Ingen återfunnen/gripen.

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 12 november kl 05:07

Fotgängare och bilist har kolliderat på Varbergsvägen i Skene.

Polis och ambulans skickas till Varbergsvägen där en trafikolycka inträffat mellan en bilist och en fotgängare. Fotgängaren, en kvinna, uppges vara vaken men skadeläget är okänt. 

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 11 november kl 08:49

På riksväg 41 vid Horred är det ett tåg som kör på en bil på en järnvägsövergång.

Bilen har av någon okänd anledning blivit stående på spåret och blivit påkörd av ett tåg. Den eller de som befunnit sig i bilen hade tagit sig ut på egen hand innan kollisionen. Polisen skriver en anmälan gällande misstänkt vårdslöshet i trafik. Bilen tas i beslag för teknisk undersökning. Inga personskador.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
27%
SverigeSurteby-Kattunga

Brott jämfört med riket