facebook_pixelBorås Västra Götalands län, Borås - hitta.se
Hitta.se

Borås

Västra Götalands län

Postort i Borås inom Västra Götalands län som angränsar till Brämhult, Sparsör, Frufällan, Fristad, Bredared, Sandhult, Sjömarken, Sandared, Hultafors, Seglora, Svaneholm, Viskafors, Rydboholm, Kinnarumma, Aplared, Målsryd och Gånghester.

I området finns 63 158 personer över 16 år och 7 462 företag.

Bolån i Borås - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Borås. Genomsnittlig ränta föregående månad (apr 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,26%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,27% (apr 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,26% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 315 525 kronor och den första avbetalningen är 2 717 kronor.
Bolån i Borås

Boendemiljön i Borås

Människorna i Borås

Människorna i Borås

Medelinkomsttagande singelhushåll i hyresrätt i förort till stora och medelstora städer

I Borås bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 46 år, vilket är lägre än medelåldern i Borås kommun (47 år) och Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (20%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, hårvård och trav och galopp.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i förskoleålder

I Borås har 0% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 9% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 34% som högutbildade. 38% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 45% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 74%.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 320 kr, vilket är 21% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 740 955 kronor i lån.

-21%

Skatteläget i Borås

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,31% (-0,34)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

33,032% (-0,14)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 35,1% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 24% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

V+24%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 346 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Centrum

Just nu finns det 28 hyreslägenheter att byta till i närheten. Snitthyran är 9 739 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i området

På Alingsåsvägen 11 ligger Norrbygårdens förskola.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Köket och Taco Bar i området.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

För den träningsintresserade finns Fitness 24seven och Actic Stadsparksbadet i området.

Händelser och brott i närheten av Borås

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat fredagen den 14 maj kl 05:31

Larm om brand i hyreshus.

Larm inkom till polisen via SOS AB om brand i ett hyreshus på Trallingsgatan i Borås. Anmälare hade känt brandlukt och sett rök i fastigheten. Räddningstjänst, ambulans och polis på väg till platsen.

Olaga hot

Rapporterat måndagen den 10 maj kl 05:18

Vi fick under eftermiddagen ett larm om ett olaga hot mot en mottagning i Borås.

Vi fick under eftermiddagen in ett larm om ett bombhot mot en mottagning för bland annat test av pågående covid-19-infektion, så kallade PCR-test. Polis har varit på plats i samband med detta och bland annat spärrat av den aktuella byggnaden. Vi har nu genomsökt platsen och vidtagit utredningstekniska åtgärder och kan slutligen konstatera att det inte föreligger någon risk för att hotet skulle verkställas. Avspärrningarna är släppta. Inga uppgifter om att någon har kommit till skada i samband med händelsen. Ärendet utreds fortsatt som grovt olaga hot mot grupp. Ingen misstänkt eller gripen i nuläget. 

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat torsdagen den 6 maj kl 06:36

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Fredrik Svedemyr.

03.41 Borås, drograttfylleri På Guldbrandsgatan stoppas en bilist för kontroll. Föraren, en kvinna i 30-årsåldern, visar tecken på narkotikapåverkan och tas med för provtagning. Hon rapporteras för drograttfylleri samt narkotikabrott. 04.10 Götene, inbrott Larm om inbrott på ett företag på Järnvägsgatan. Vaktbolaget ser via kameralarm att två personer befinner sig inne i lokalerna. När polis kommer till platsen har personerna lämnat och man kan se att en dörr är uppbruten. Troligen har man stulit en svets till ett värde av cirka 50.000 kronor. Ingen gripen i nuläget.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
537%
SverigeBorås

Brott jämfört med riket