facebook_pixelFessingsgatan 2 Västra Götalands län, Borås - hitta.se
Hitta.se

Fessingsgatan 2

507 50 Borås, Borås Västra Götalands län

Adress i Hulta i Borås i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Fessingsgatan 2.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1965

Fastigheten på Fessingsgatan 2 är ett flerfamiljshus byggt 1965.

Bolån i Borås - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Borås. Genomsnittlig ränta föregående månad (nov 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (nov 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Borås

Boendemiljön i Hulta

Boendemiljön i Hulta

I området kring Fessingsgatan 2 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1960- och 1920-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (46%).

Wikipediafoton från närområdet

Kulturhuset, Borås
Borås Gustav Adolfs församling
Bäckängsgymnasiet
Hultasjön (Borås socken, Västergötland)

Människorna i Hulta

Människorna i Hulta

Unga och medelålders låginkomsttagarfamiljer med barn i multikulturella förortsområden till storstad

I Hulta bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 42 år, vilket är lägre än medelåldern i Borås kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (21%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är hårvård, alternativ hälsovård, astrologi, datorer, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, ungdomskultur, följa populära tv-serier, modenyheter och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 22% som högutbildade. 27% har gymnasieutbildning och 30% har endast grundskoleutbildning. 9% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 45%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 15 444 kr, vilket är 43% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 803 670 kronor i lån.

-43%

Skatteläget i Borås

För de som är folkbokförda på Fessingsgatan 2 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,31% (-0,34)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

33,032% (-0,14)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 58,0% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 105% fler röster än riksgenomsnittet.

S+105%

Bilägande

Man kör gärna Suzuki och Volvo i området.

Suzuki
Volvo

Bostadsmarknaden i Hulta

i Hulta pågår och planeras det för 34 lägenheter och snittpriset är 30 769 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 88 objekt till salu i Hulta

Just nu finns det 34 hyreslägenheter att byta till i närheten av Fessingsgatan. Snitthyran är 5 832 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor i närheten

576 meter från adressen ligger Silviagårdens förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Netto på Hultagatan 49.

Lockas man av restaurangbesök finns McDonald's och Bodaklint Servicehus Dagcenter Restaurang i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (695 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (122 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Bewellness, åtta minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Hulta

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, personskada

Rapporterat tisdagen den 1 december kl 07:28

På Kindsgatan, Bergsäter är det en gångtrafikant som blir påkörd av en lastbil vid ett övergångsställe.

Den påkörde, en man i 55-årsåldern körs till sjukhus för vård. Han har lite sårskador och har slagit i huvudet. Han minns ej vad som hänt.

Sammanfattning natt

Rapporterat tisdagen den 1 december kl 06:45

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Peter Adlersson samt Anna Göransson.

23.03 Göteborg, personrån Vid Järntorget är det en man i 35-årsåldern som uppger att han blivit slagen, sparkad och avtvingad sina värdesaker av två okända yngre män.  02.18 Borås, inbrottsstöld På Engelbrektsskolan griper polisen två män i 40-årsåldern på bar gärning när de gör inbrott på skolan. 03.56 Göteborg, inbrottsstöld Vid Repslagaregatan i Masthugget är det en person som krossar en ruta till restaurangen Bamba och tar sig in. En allmänhet ser hur en man springer från restaurangen och hoppar in i en bil som denne kör från platsen. Oklart vad som saknas från restaurangen. 04.42 Göteborg, inbrottsstöld Vid Riksdalersgatan griper polisen en man i 50-årsåldern på bar gärning under pågående inbrott på ett företag efter att ett kameralarm gått igång. Mannen hade hunnit bära ut verktyg och maskiner men var kvar på platsen när polisen anlände.

Olaga hot

Rapporterat fredagen den 20 november kl 09:02

Polis larmas till en moské i Borås med anledning av att en person där öppnat ett brev innehållande ett okänt pulver.

Mannen som öppnat brevet undersöks av sjukvårdspersonal. Enligt de initiala uppgifterna mår mannen bra och har inte behövt föras till sjukhus. En förundersökning gällande olaga hot mot grupp har inletts. Brevet med pulvret tas i beslag för en teknisk undersökning. I nuläget är det oklart vad det rör sig om för pulver. Polisen ser allvarligt på det inträffade och arbetar för närvarande med att utreda omständigheterna. Uppdatering 21.50 Enligt undersökningen på plats är pulvret ofarligt. Försändelsen har tagits i beslag och kommer att undersökas ytterligare.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
537%
SverigeHulta

Brott jämfört med riket