facebook_pixelFessingsgatan 2 Västra Götalands län, Borås - hitta.se
Hitta.se

Fessingsgatan 2

507 50 Borås, Borås Västra Götalands län

Adress i Hulta i Borås i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Fessingsgatan 2.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1965

Fastigheten på Fessingsgatan 2 är ett flerfamiljshus byggt 1965.

Bolån i Borås - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Borås. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Borås

Boendemiljön i Hulta

Boendemiljön i Hulta

I området kring Fessingsgatan 2 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1920- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (46%).

Wikipediafoton från närområdet

Kulturhuset, Borås
Hultasjön (Borås socken, Västergötland)
Borås Gustav Adolfs församling
Bäckängsgymnasiet

Människorna i Hulta

Människorna i Hulta

Unga och medelålders låginkomsttagarfamiljer med barn i multikulturella förortsområden till storstad

I Hulta bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 42 år, vilket är lägre än medelåldern i Borås kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (21%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är hårvård, alternativ hälsovård, astrologi, datorer, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, ungdomskultur, följa populära tv-serier, modenyheter och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 22% som högutbildade. 27% har gymnasieutbildning och 30% har endast grundskoleutbildning. 9% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 45%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 15 444 kr, vilket är 43% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 803 670 kronor i lån.

-43%

Skatteläget i Borås

För de som är folkbokförda på Fessingsgatan 2 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,31% (-0,34)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

33,032% (-0,14)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 58,0% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 105% fler röster än riksgenomsnittet.

S+105%

Bostadsmarknaden i Hulta

i Hulta pågår och planeras det för 604 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 10 objekt till salu i Boda

Just nu finns det 34 hyreslägenheter att byta till i närheten av Fessingsgatan. Snitthyran är 5 832 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor i närheten

576 meter från adressen ligger Silviagårdens förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Netto på Hultagatan 49.

Lockas man av restaurangbesök finns McDonald's och Bodaklint Servicehus Dagcenter Restaurang i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (695 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (122 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Bewellness, åtta minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Hulta

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat söndagen den 24 januari kl 08:03

Godmorgon! Nedan följer ett urval av nattens händelser.

00.23 Misshandel, Borås. En kvinna blir slagen av en man, som därefter lämnar platsen. Polis anträffar strax därefter mannen, och han grips som misstänkt för misshandel. Han är nu anhållen. Mannen och kvinnan är inte okända för varandra. 23.12 Singelolycka, E20 Leksberg, Mariestad . Polis, räddningstjänst och ambulans larmas till E20 där en singelolycka inträffat. Förare och passagerare förs med ambulans till sjukhus, och bilen bärgas från platsen. Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan. 02.56 Stöld/inbrott, Magasinsgatan, Hjo . Polis och väktare åker till platsen, efter att flertalet larm lösts ut från en restaurang/krog. När man anländer till platsen finns ingen misstänkt kvar, och två gärningsmän har lämnat platsen till fots. Ingen av dem anträffas. 23.27 Grov misshandel, Kungshamn. Polis larmas till en lägenhet i Kungshamn, efter samtal om en knivskuren man. På plats i lägenheten anträffas två män, som känner varandra, mellan vilka det varit bråk. Båda har skador, och båda grips som misstänkta samt målsägare gällande grov misshandel. En av dem kontrollerades för sina skador på sjukhus, men har inte behövt stanna för fortsatt vård. 04.50 Rån, Arendalsvägen, Göteborg. En man tankar på en mack, och i samband med det kommer det fram två män med vapen, som tvingar till sig mannens bil. Samtidigt tillgriper de även hans mobil samt plånbok. Bilen spåras och anträffas Alafors. Den bärgas för en teknisk undersökning. Ingen av gärningsmännen anträffas dock. Händelsen har inte medfört några fysiska personskador. Händelsen rubriceras som grovt rån samt vapenbrott.

Motorfordon, stöld

Rapporterat tisdagen den 19 januari kl 02:59

Fyra elever på Dalsjöskolan stal en lärares bil.

Fyra elever alla i 15-årsåldern stal under dagen en lärares bil och körde runt den på parkeringen vid Dalsjöskolan i Borås. I samband med detta fick en lärare som försökte stoppa dem kasta sig undan för att inte bli påkörd, även en äldre kvinna var tvungen att kasta sig i en snödriva för att inte bli påkörd av eleverna under deras farliga färd. Den äldre kvinnan fick uppsöka vårdcentral efter händelsen. Eleverna är nu under samtal med skolledning och polis med anledning av det inträffade.    

Trafikolycka, personskada

Rapporterat måndagen den 18 januari kl 01:03

På länsväg 183 inträffar en olycka mellan en bil och en lastbil i en T-korsning.

Föraren av personbilen blir påkörd från sidan av lastbilschauffören vid en T-korsning. Föraren av personbilen flygs med ambulanshelikopter till Sahlgrenska sjukhuset, tillstånd okänt. Båda fordonen bärgas från platsen. Tills dess att detta är klart är polisen på plats och dirigerar trafiken. Polisen kommer att utreda olyckan som vårdslöshet i trafik.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
537%
SverigeHulta

Brott jämfört med riket