facebook_pixelMarklandsgatan 13 Västra Götalands län, Borås - hitta.se

Marklandsgatan 13

507 45 Borås, Borås Västra Götalands län

Adress i Kypedalen i Borås i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Marklandsgatan 13.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1971

Fastigheten på Marklandsgatan 13 är ett flerfamiljshus byggt 1971.

Bolån i Borås - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Borås. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Borås

Boendemiljön i Kypedalen

Boendemiljön i Kypedalen

I området kring Marklandsgatan 13 bor många i flerbostadshus och kedjehus som för det mesta är byggda på 1970- och 1990-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (38%).

Wikipediafoton från närområdet

Tosseryd
Borås djurpark
Hultasjön (Borås socken, Västergötland)

Människorna i Kypedalen

Människorna i Kypedalen

Unga och medelålders singlar med låga inkomster i hyresrätt i multikulturella förortsområden till storstad

I Kypedalen bor 43% kvinnor och 57% män. Medelåldern i området är 39 år, vilket är lägre än medelåldern i Borås kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (15%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, andra länders kultur, utrikespolitik, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, foto/film, prova nya produkter, film, inrikespolitik och datorer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 20% som högutbildade. 35% har gymnasieutbildning och 21% har endast grundskoleutbildning. 11% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 52%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 065 kr, vilket är 37% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 946 776 kronor i lån.

-37%

Skatteläget i Borås

För de som är folkbokförda på Marklandsgatan 13 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,31% (-0,34)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

33,032% (-0,14)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 61,3% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 117% fler röster än riksgenomsnittet.

S+117%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Audi i området.

Volvo
Audi

Bostadsmarknaden i Kypedalen

i Kypedalen pågår och planeras det för 34 lägenheter och snittpriset är 30 769 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 13 objekt till salu i Borås

Just nu finns det 35 hyreslägenheter att byta till i närheten av Marklandsgatan. Snitthyran är 6 512 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor i närheten

328 meter från adressen ligger Åsgården Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Netto på Våglängdsgatan 7.

Lockas man av restaurangbesök finns Bodaklint Servicehus Dagcenter Restaurang och McDonald's i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tio minuters gångväg (1053 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (30 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Bewellness, 14 minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Kypedalen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Olaga hot

Rapporterat fredagen den 20 november kl 09:02

Polis larmas till en moské i Borås med anledning av att en person där öppnat ett brev innehållande ett okänt pulver.

Mannen som öppnat brevet undersöks av sjukvårdspersonal. Enligt de initiala uppgifterna mår mannen bra och har inte behövt föras till sjukhus. En förundersökning gällande olaga hot mot grupp har inletts. Brevet med pulvret tas i beslag för en teknisk undersökning. I nuläget är det oklart vad det rör sig om för pulver. Polisen ser allvarligt på det inträffade och arbetar för närvarande med att utreda omständigheterna. Uppdatering 21.50 Enligt undersökningen på plats är pulvret ofarligt. Försändelsen har tagits i beslag och kommer att undersökas ytterligare.

Misshandel

Rapporterat torsdagen den 19 november kl 08:17

En ung man har enligt uppgift blivit misshandlad i Borås.

I Borås uppger en ung man att han skall ha blivit utsatt för misshandel på Parkabacken genom att han skall ha blivit sparkad i huvudet. Mannen skall även ha hotats med kniv och gärningspersonen skall ha försökt hugga honom med kniven. Polis på plats för att ta hand om målsägaren samt för att söka efter gärningspersoner, ingen gripen, oklar skadebild.

Uppdatering

Rapporterat måndagen den 16 november kl 04:05

Uppdatering kring skjutning/mord på Skaraborgsvägen i Borås, 201103. Två män anhållna.

Under måndagen har två män i 20-30 års åldern anhållits i mordutredningen gällande skjutningen på Skaraborgsvägen i Borås den 3 november, då en man sköts till döds. Männen har delgivits misstanke om medhjälp till mord och har efter inledande förhör anhållits av åklagare. Polisen kan för närvarande inte gå in på några ytterligare detaljer då det gäller pågående förundersökning. Det rör även de båda männen som nu har anhållits och deras relation till den avlidne. Förundersökningen leds av åklagare.   Utredningen fortgår med bl.a. vittnesförhör och analys av den tekniska undersökningen. Polisen är fortsatt intresserade att komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser på brottsplatsen på Skaraborgsvägen nr 13-15 och nära angränsande områden . Iakttagelser är också av intresse både strax före, men även efter skjutningen. Tidsintervallet rör sig mellan ca kl 17.55-18.20. Tips till polisen kan lämnas via 114 14. Ingen ytterligare information kan för närvarande lämnas ut från utredningen/FU-ledare.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
537%
SverigeKypedalen

Brott jämfört med riket