facebook_pixelHaraldsvägen 9 Västra Götalands Län, Borgstena - hitta.se

Haraldsvägen 9

513 70 Borgstena, Borås Västra Götalands Län

Adress i Borgstena i Borgstena i Västra Götalands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Haraldsvägen 9.

Hitta hit

En villa byggd 1929

På adressen finns en villa byggd 1929. Huset är 214 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Borgstena.

Bolån i Borgstena - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Borgstena. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Borgstena

Tomten är ca 1189 kvadratmeter

Tomten, BORGSTENA 3:65, är ungefär lika stor som andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten BORGSTENA 3:65 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Borgstena

Människorna i Borgstena

Människorna i Borgstena

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Borgstena bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 41 år, vilket är lägre än medelåldern i Borås kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (16%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, motorcyklar, meka med bilar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, utförsåkning, föreningsverksamhet och ishockey.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 20% som högutbildade. 44% har gymnasieutbildning och 14% har endast grundskoleutbildning. 19% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 55%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 003 kr, vilket är 30% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 074 621 kronor i lån.

-30%

Skatteläget i Borås

För de som är folkbokförda på Haraldsvägen 9 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,31% (-0,34)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

33,032% (-0,14)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 28,1% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 97% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+97%

Bilägande

Man kör gärna Hyundai och Peugeot i området.

Hyundai
Peugeot

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 3 objekt till salu i Borgstena

Det har sålts 1 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 11 009 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 9 128 kr/m2 och går upp med 20.60 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

385 meter från adressen ligger Förskolan Blåklinten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (690 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (22 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Borgstena

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rån

Rapporterat måndagen den 16 november kl 08:38

I Annelund har en livsmedelsbutik på Boråsvägen blivit rånad.

En man har hotat personal med en kniv och på så sätt tilltvingat sig pengar. Därefter har han sprungit ut och eventuellt lämnat platsen i en bil. Personalen är chockade men i övrigt oskadda. Polis är på plats men ännu har ingen gripits.

Skadegörelse

Rapporterat måndagen den 16 november kl 10:52

Larm om att en buss blivit beskjuten i Sjöbo.

Bussen har två skadade rutor. Det har funnits resenärer ombord men de har nu bytt buss. Inga personskador. Polis kallas till platsen för att undersöka omständigheterna. En förundersökning gällande försök till mord har inletts. Bussen spärras av för en teknisk undersökning. Uppdatering 10.30 Den tekniska undersökning av bussen är avslutad. Två rutor är skadade, men skotten har inte gått igenom rutorna som är av dubbelglas. Enligt de initala undersökningarna har bussen troligtvis blivit beskjuten med ett luftvapen. Det befann sig ca 10 resenärer ombord på bussen, och efter incidenten stannade bussen vid en hållplats och passagerare gick då av. Det finns inga uppgifter om att någon ska blivit skadad. Ärendet kommer nu att utredas som en skadegörelse och brottsrubriceringen är ändrad. Polisen är intresserad av att komma i kontakt med passagerarna och uppmanar dem att kontakta polisen i Borås eller ringa 114 14.

Kontroll person/fordon

Rapporterat måndagen den 16 november kl 08:38

Larm om att en buss blivit beskjuten i Sjöbo.

Bussen har två skadade rutor. Det har funnits resenärer ombord men de har nu bytt buss. Inga personskador. Polis kallas till platsen för att undersöka omständigheterna. En förundersökning gällande försök till mord har inletts. Bussen spärras av för en teknisk undersökning. Uppdatering 10.30 Den tekniska undersökning av bussen är avslutad. Två rutor är skadade, men skotten har inte gått igenom rutorna som är av dubbelglas. Enligt de initala undersökningarna har bussen troligtvis blivit beskjuten med ett luftvapen. Det befann sig ca 10 resenärer ombord på bussen, och efter incidenten stannade bussen vid en hållplats och passagerare gick då av. Det finns inga uppgifter om att någon ska blivit skadad. Polisen är intresserad av att komma i kontakt med passagerarna och uppmanar dem att kontakta polisen i Borås eller ringa 114 14.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
537%
SverigeBorgstena

Brott jämfört med riket