facebook_pixelHammarbyvägen 11 Västra Götalands Län, Fristad - hitta.se
Hitta.se

Hammarbyvägen 11

513 33 Fristad, Borås Västra Götalands Län

En villa byggd 1930

På adressen finns en villa byggd 1930. Huset är 48 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Fristad-Gingri.

Värderingen är 23 750 kr/m²

Villan på Hammarbyvägen 11 värderas till ca 1 140 000 kr (23 750 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

1 140 000 kr

Bolån i Fristad - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Fristad. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Fristad

Tomten är ca 1153 kvadratmeter

Tomten, SIK 1:33, är ungefär lika stor som andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten SIK 1:33 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Fristad-Gingri

Människorna i Fristad-Gingri

Människorna i Fristad-Gingri

Singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt utanför småstäder och mindre orter

I Fristad-Gingri bor 62% kvinnor och 38% män. Medelåldern i området är 61 år, vilket är högre än medelåldern i Borås kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (48%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, följa populära tv-serier, hårvård, rida, alternativ hälsovård, meka med bilar, ishockey, motorsport, sticka och handarbeta och personbilar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 10% som högutbildade. 31% har gymnasieutbildning och 25% har endast grundskoleutbildning. 16% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 45%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 833 kr, vilket är 31% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 317 249 kronor i lån.

-31%

Skatteläget i Borås

För de som är folkbokförda på Hammarbyvägen 11 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,31% (-0,34)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

33,032% (-0,14)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 24,7% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 47% fler röster än riksgenomsnittet.

C+47%

Bostadsmarknaden i Fristad-Gingri

i Fristad-Gingri pågår och planeras det för 73 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 7 objekt till salu i Fristad

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

70 meter från adressen ligger Sikgårdens förskola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters gångväg (708 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (148 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Fristad-Gingri

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rattfylleri

Rapporterat lördagen den 16 januari kl 08:22

Vid Brämhultsmotet stoppas en bilist för kontroll.

Förare är en man i 25-årsåldern som blåser positivt och tas med för vidare provtagning på polisstionen. Han misstänks för rattfylleri.

Vapenlagen

Rapporterat måndagen den 11 januari kl 01:00

Två personer är gripna i samband med ett bråk i centrala Borås.

Vi blir larmade till en adress i stadsdelen Göta med anledning av ett bråk. Enligt initiala uppgifter är det två personer som har misshandlat en tredje. När första patrullen kommer fram hittar de en misshandlad person i trapphuset. Personen förs med ambulans till sjukhus. Skadeläget är oklart. Polisen kan sedan gripa två personer misstänkta för grov misshandel. I samband med händelsen framkommer även uppgifter om ett vapen, varför en av de gripna även är misstänkt för grovt vapenbrott.

Sammanfattning natt

Rapporterat lördagen den 2 januari kl 07:40

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg.

00.39 Borås, brand Polis och räddningstjänst larmas till Björkhemsgatan i Sjöbo med anledning av att det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus där 30 personer är skrivna. Ingen person kommer till skada och räddningstjänsten släcker. Oklart vad som orsakat branden och ingen person befann sig i aktuell lägenhet där branden börjat. Polisen inleder en förundersökning gällande mordbrand och lägenheten spärras av i avvaktan på teknisk undersökning.  03.01 Göteborg, brand Polis och räddningstjänst larmas till Norra Säterigatan med anledning av att det brinner i tre parkerade bilar på platsen. I samband med att branden startade sågs en kille springa från platsen. Polisen skriver anmälan gällande skadegörelse genom brand. 06.20 Vänersborg, trafikolycka På E45 vid trafikplats Götered inträffar en singelolycka. Tre personer i bilen skadas lindrigt och körs till NÄL för kontroll.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
537%
SverigeFristad-Gingri

Brott jämfört med riket