facebook_pixelStora Vägen 30 Västra Götalands Län, Fristad - hitta.se

Stora Vägen 30

513 34 Fristad, Borås Västra Götalands Län

Adress i Fristad-Gingri i Fristad i Västra Götalands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Stora vägen 30.

Hitta hit

Bolån i Fristad - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Fristad. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Fristad

Boendemiljön i Fristad-Gingri

Boendemiljön i Fristad-Gingri

I området kring Stora vägen 30 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och 1950-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (45%).

Wikipediafoton från närområdet

Fristad-Gingri distrikt
Fristads församling (före 1992)
Fristad hed

Människorna i Fristad-Gingri

Människorna i Fristad-Gingri

Singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt utanför småstäder och mindre orter

I Fristad-Gingri bor 54% kvinnor och 46% män. Medelåldern i området är 46 år, vilket är lägre än medelåldern i Borås kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är sambos med barn, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (43%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, följa populära tv-serier, hårvård, rida, alternativ hälsovård, meka med bilar, ishockey, motorsport, sticka och handarbeta och personbilar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 13% som högutbildade. 29% har gymnasieutbildning och 13% har endast grundskoleutbildning. 14% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 47%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 012 kr, vilket är 30% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 434 605 kronor i lån.

-30%

Skatteläget i Borås

För de som är folkbokförda på Stora vägen 30 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,31% (-0,34)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

33,032% (-0,14)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 27,2% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 34% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+34%

Bilägande

Man kör gärna Renault och Volvo i området.

Renault
Volvo

Bostadsmarknaden i Fristad-Gingri

i Fristad-Gingri pågår och planeras det för 34 lägenheter och snittpriset är 30 769 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 3 objekt till salu i Fristad

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

230 meter från adressen ligger Torggårdens förskola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters gångväg (738 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (116 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Fristad-Gingri

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Uppdatering

Rapporterat måndagen den 16 november kl 04:05

Uppdatering kring skjutning/mord på Skaraborgsvägen i Borås, 201103. Två män anhållna.

Under måndagen har två män i 20-30 års åldern anhållits i mordutredningen gällande skjutningen på Skaraborgsvägen i Borås den 3 november, då en man sköts till döds. Männen har delgivits misstanke om medhjälp till mord och har efter inledande förhör anhållits av åklagare. Polisen kan för närvarande inte gå in på några ytterligare detaljer då det gäller pågående förundersökning. Det rör även de båda männen som nu har anhållits och deras relation till den avlidne. Förundersökningen leds av åklagare.   Utredningen fortgår med bl.a. vittnesförhör och analys av den tekniska undersökningen. Polisen är fortsatt intresserade att komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser på brottsplatsen på Skaraborgsvägen nr 13-15 och nära angränsande områden . Iakttagelser är också av intresse både strax före, men även efter skjutningen. Tidsintervallet rör sig mellan ca kl 17.55-18.20. Tips till polisen kan lämnas via 114 14. Ingen ytterligare information kan för närvarande lämnas ut från utredningen/FU-ledare.

Skadegörelse

Rapporterat måndagen den 16 november kl 10:52

Larm om att en buss blivit beskjuten i Sjöbo.

Bussen har två skadade rutor. Det har funnits resenärer ombord men de har nu bytt buss. Inga personskador. Polis kallas till platsen för att undersöka omständigheterna. En förundersökning gällande försök till mord har inletts. Bussen spärras av för en teknisk undersökning. Uppdatering 10.30 Den tekniska undersökning av bussen är avslutad. Två rutor är skadade, men skotten har inte gått igenom rutorna som är av dubbelglas. Enligt de initala undersökningarna har bussen troligtvis blivit beskjuten med ett luftvapen. Det befann sig ca 10 resenärer ombord på bussen, och efter incidenten stannade bussen vid en hållplats och passagerare gick då av. Det finns inga uppgifter om att någon ska blivit skadad. Ärendet kommer nu att utredas som en skadegörelse och brottsrubriceringen är ändrad. Polisen är intresserad av att komma i kontakt med passagerarna och uppmanar dem att kontakta polisen i Borås eller ringa 114 14.

Kontroll person/fordon

Rapporterat måndagen den 16 november kl 08:38

Larm om att en buss blivit beskjuten i Sjöbo.

Bussen har två skadade rutor. Det har funnits resenärer ombord men de har nu bytt buss. Inga personskador. Polis kallas till platsen för att undersöka omständigheterna. En förundersökning gällande försök till mord har inletts. Bussen spärras av för en teknisk undersökning. Uppdatering 10.30 Den tekniska undersökning av bussen är avslutad. Två rutor är skadade, men skotten har inte gått igenom rutorna som är av dubbelglas. Enligt de initala undersökningarna har bussen troligtvis blivit beskjuten med ett luftvapen. Det befann sig ca 10 resenärer ombord på bussen, och efter incidenten stannade bussen vid en hållplats och passagerare gick då av. Det finns inga uppgifter om att någon ska blivit skadad. Polisen är intresserad av att komma i kontakt med passagerarna och uppmanar dem att kontakta polisen i Borås eller ringa 114 14.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
537%
SverigeFristad-Gingri

Brott jämfört med riket