facebook_pixelDanska Vägen 21 Västra Götalands Län, Fritsla - hitta.se
Hitta.se

Danska Vägen 21

511 71 Fritsla, Mark Västra Götalands Län

Adress i Fritsla i Fritsla i Västra Götalands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Danska vägen 21.

Hitta hit

En villa byggd 1917

På adressen finns en villa byggd 1917. Huset är 140 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Fritsla.

Bolån i Fritsla - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Fritsla. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Fritsla

Tomten är ca 995 kvadratmeter

Tomten, FRITSLA 5:6, är ungefär lika stor som andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten FRITSLA 5:6 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Fritsla

Boendemiljön i Fritsla

Området kring Danska vägen 21 består till 49% av småhus. Det är vanligt med villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda kring sekelskiftet och 1930-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Fritsla distrikt
Furesjön (Fritsla socken, Västergötland)
Fritsla
Fritsla landskommun

Människorna i Fritsla

Människorna i Fritsla

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Fritsla bor 54% kvinnor och 46% män. Medelåldern i området är 57 år, vilket är högre än medelåldern i Marks kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (30%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är motorsport, jakt, meka med bilar, snickra/måla och bygga, arbeta i trädgården, motorcyklar, trav och galopp, sportfiska, lösa korsord eller sudoku och krukväxter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 20% som högutbildade. 46% har gymnasieutbildning och 8% har endast grundskoleutbildning. 29% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 59%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 25 457 kr, vilket är 6% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 572 606 kronor i lån.

-6%

Skatteläget i Mark

För de som är folkbokförda på Danska vägen 21 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,21% (-0,44)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,932% (-0,24)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 30,9% av rösterna. Miljöpartiet är det parti som sticker ut med 16% fler röster än riksgenomsnittet.

MP+16%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 34 lägenheter och snittpriset är 30 769 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 1 objekt till salu i Fritsla

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor i närheten

6 500 meter från adressen ligger Mariebergs Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Fritsla på Kommunalhusvägen 4.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (349 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (69 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Fritsla

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, singel

Rapporterat måndagen den 18 januari kl 05:42

Personbil som kört ner i diket, väg 41 Kristineberg.

Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till väg 41, där en personbil kört ner i diket, södergående riktning. Skadeläget är okänt. 17.54 Föraren, en man, uppgav smärta i ryggen och fördes med ambulans till sjukhus. Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan. Polis är klar på plats.

Rattfylleri

Rapporterat lördagen den 16 januari kl 08:22

Vid Brämhultsmotet stoppas en bilist för kontroll.

Förare är en man i 25-årsåldern som blåser positivt och tas med för vidare provtagning på polisstionen. Han misstänks för rattfylleri.

Vapenlagen

Rapporterat måndagen den 11 januari kl 01:00

Två personer är gripna i samband med ett bråk i centrala Borås.

Vi blir larmade till en adress i stadsdelen Göta med anledning av ett bråk. Enligt initiala uppgifter är det två personer som har misshandlat en tredje. När första patrullen kommer fram hittar de en misshandlad person i trapphuset. Personen förs med ambulans till sjukhus. Skadeläget är oklart. Polisen kan sedan gripa två personer misstänkta för grov misshandel. I samband med händelsen framkommer även uppgifter om ett vapen, varför en av de gripna även är misstänkt för grovt vapenbrott.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
27%
SverigeFritsla

Brott jämfört med riket