facebook_pixelÖvre Buråsliden 7A Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Övre Buråsliden 7A

412 64 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Johanneberg i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Övre Buråsliden 7A.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1933

Fastigheten på Övre Buråsliden 7A är ett flerfamiljshus byggt 1933.

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön i Johanneberg

Boendemiljön i Johanneberg

I området kring Övre Buråsliden 7 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (44%).

Boendemiljön i Johanneberg

15 drönarbilder över Johanneberg

En drönare har flugit över Johanneberg och tagit 15 bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Johanneberg från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Carlanderska sjukhuset
Almedal
Hanghai
Flume ride

Människorna i Johanneberg

Människorna i Johanneberg

Unga urbana singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i innerstad eller citynära förort

I Johanneberg bor 51% kvinnor och 49% män. Medelåldern i området är 41 år, vilket är lägre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (17%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är modenyheter, andra länders kultur, segling, utrikespolitik, näringsliv och samhällsekonomi, vin och vinprovning, konst, jämställdhetsfrågor, skönhetsvård och styrketräning.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 45% som högutbildade. 31% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 34% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 62%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 27 302 kr, vilket är lika mycket som i Sverige. Personerna i området har i snitt 910 378 kronor i lån.

+1%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Övre Buråsliden 7A gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 23,0% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 87% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+87%

Bostadsmarknaden i Johanneberg

i Johanneberg pågår och planeras det för 326 lägenheter och snittpriset är 75 973 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 47 objekt till salu i Göteborg

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Övre Buråsliden. Snitthyran är 10 573 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

162 meter från adressen ligger Vasa Neon Förskola Föräldrakooperativ.

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Mölndalsvägen på Mölndalsvägen 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Pasta Etc Bar & Restaurang och Spoton Hostel & Sportsbar i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (264 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (140 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, en minuts promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Johanneberg

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rån

Rapporterat torsdagen den 14 januari kl 12:27

Vid Eklandagatan är det en 75-årig man som blir rånad på sin klocka och mobiltelefon.

Han är ute på hundpromenad med sin hund och när han kommer tillbaka så är det en okänd man som tränger sig in i porten samtidigt som han öppnar. Han blir slagen och avtvingad sina värdesaker. Okänt signalelement på rånaren.

Bedrägeri

Rapporterat måndagen den 11 januari kl 04:01

Misstänkt bedrägeri mot äldre man i Guldheden (Åldringabrott).

En man (född-37) boende på Dr Heymans gata får kl 14.50 besök av två män som uppger att de kommer från Com Hem och deulle genomföra en installation. De uppgav även att det kostade 39:- i avgift och ber därför om ett bankkort. De tar emot bankkortet och får även koden, därefter försvinner männen från bostaden. De båda männen bar masker (corona). Någon hade även ringt före besöket och sagt att det skulle komma ett hembesök från Com Hem. Offret kontaktar sedan en anhörig som kontaktar polisen.  Polis på väg till platsen för att ta uppgifter för anmälan. Ännu oklart om någon lyckats ta ut pengar från kontot. Kortet spärrat.

Åldringsbrott

Rapporterat tisdagen den 5 januari kl 03:58

Bedrägeri, åldringsbrott, Guldheden.

Polis skickas till en bostadsadress i Guldheden, där en kvinna i 95-års åldern tidigare i dag blivit uppringd från en person som utgav sig ringa från en bank. Enligt samtalet från "banken" hade någon tagit lån i kvinnans namn, och hon uppmanades att lägga sitt bankkort med kod utanför bostaden. Innan kontot hann spärras hade uttag genomförts. Det finns inget signalement på den som hämtade upp kvinnans kort. https://polisen.se/utsatt-for-brott/skydda-dig-mot-brott/bedrageri/vanliga-natbedragerier/

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
973%
SverigeJohanneberg

Brott jämfört med riket