facebook_pixelDimvädersgatan 57 Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Dimvädersgatan 57

418 37 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress på Biskopsgården i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Dimvädersgatan 57.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1958

Fastigheten på Dimvädersgatan 57 är ett flerfamiljshus byggt 1958.

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön på Biskopsgården

Boendemiljön på Biskopsgården

I området kring Dimvädersgatan 57 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1950- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (36%).

Wikipediafoton från närområdet

Svarte mosse, Göteborg
Länsmansgårdens kyrka
Norra Biskopsgården
Väderilsgatan

Människorna på Biskopsgården

Människorna på Biskopsgården

Unga och medelålders låginkomsttagarfamiljer med barn i multikulturella förortsområden till storstad

På Biskopsgården bor 41% kvinnor och 59% män. Medelåldern i området är 35 år, vilket är lägre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (13%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är hårvård, alternativ hälsovård, astrologi, datorer, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, ungdomskultur, följa populära tv-serier, modenyheter och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 19% som högutbildade. 32% har gymnasieutbildning och 25% har endast grundskoleutbildning. 10% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 50%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 15 136 kr, vilket är 44% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 504 103 kronor i lån.

-44%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Dimvädersgatan 57 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 44,2% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 147% fler röster än riksgenomsnittet.

V+147%

Bostadsmarknaden på Biskopsgården

Biskopsgården pågår och planeras det för 390 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Biskopsgården

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Dimvädersgatan. Snitthyran är 7 309 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

999 meter från adressen ligger Förskolan Emilia.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är Lidl på Sommarvädersgatan 5.

Lockas man av restaurangbesök finns Ataf's Mat & Prat och The pign whistle i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (229 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (71 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Feelgood Företagshälsa Göteborg Torslanda, åtta minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Biskopsgården

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 15 april kl 03:04

Vi får in ett larm om en kökrock i Lundbytunneln. Inga uppgifter om personskador.

Ambulans på plats. Räddningstjänst och polis på väg.

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 14 april kl 05:27

Person påkörd av bil, Ångaren Indias gata.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmas till Ångaren Indias gata, där en person blivit påkörd av en personbil. Enligt initiala uppgifter har bilen lämnat platsen efter olyckan. Den påkörda personen uppger smärtor i ryggen. 17.49 Den påkörde, en 16-årig pojke, fördes med ambulans till sjukhus med lindriga skador. En anmälan skrivs.

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 14 april kl 07:55

En bilist och cyklist har kolliderat i korsningen Hjalmar Brantingsgatan/Långströmsgatan. Inga uppgifter om allvarligare skador.

Ambulans och polis larmade till platsen. Uppdatering kl. 08.15: Bilisten har lämnade olycksplatsen. Patrullen skriver en anmälan om smitning från trafikolycka samt en anmälan om beteendebrott i trafiken. Cyklisten klagade på smärta i axeln och är förd med ambulans till sjukhus.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
154%
SverigeBiskopsgården

Brott jämfört med riket