facebook_pixelDoktor Hjorts Gata 2A Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Doktor Hjorts Gata 2A

413 23 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress på Södra Guldheden i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Doktor Hjorts Gata 2A.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1950

Fastigheten på Doktor Hjorts Gata 2A är ett flerfamiljshus byggt 1950.

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (feb 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,24%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,25% (feb 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,24% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 310 517 kronor och den första avbetalningen är 2 700 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön på Södra Guldheden

Boendemiljön på Södra Guldheden

I området kring Doktor Hjorts Gata 2 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1950- och 1990-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (61%).

Boendemiljön på Södra Guldheden

13 drönarbilder över Södra Guldheden

En drönare har flugit över Södra Guldheden och tagit 13 bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Södra Guldheden från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Guldhedens bibliotek
Doktor Fries torg
Guldhedens vattentorn
Doktor Bex gata

Människorna på Södra Guldheden

Människorna på Södra Guldheden

Unga urbana singelhushåll med goda inkomster i bostadsrätt i innerstad eller citynära förort

På Södra Guldheden bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 36 år, vilket är lägre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (9%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är modenyheter, andra länders kultur, segling, utrikespolitik, näringsliv och samhällsekonomi, vin och vinprovning, konst, jämställdhetsfrågor, skönhetsvård och styrketräning.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 72% som högutbildade. 10% har gymnasieutbildning och 0% har endast grundskoleutbildning. 27% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 57%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 821 kr, vilket är 23% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 892 856 kronor i lån.

-23%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Doktor Hjorts Gata 2A gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 23,4% av rösterna. Miljöpartiet är det parti som sticker ut med 164% fler röster än riksgenomsnittet.

MP+164%

Bostadsmarknaden på Södra Guldheden

Södra Guldheden pågår och planeras det för 69 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Guldheden

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Doktor Hjorts Gata. Snitthyran är 6 419 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor i närheten

173 meter från adressen ligger Föräldrakooperativet Polarna.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara en minuts promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Nära på Doktor Bex Gata 4.

Lockas man av restaurangbesök finns Pizzeria Hemkört och Guldhedens Restaurang i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (617 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (17 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis, tio minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Södra Guldheden

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat fredagen den 9 april kl 06:41

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser. Under dagen tjänstgör Hans-Jörgen Ostler som presstalesperson i kväll Fredrik Svedmyr.

23:43 Mordbrand och olagahot, Härryda. Polis larmades till en adress i Härryda med anledning av en brand i en villa. I ett litet hus i anslutning till villan anträffades en berusad man som var agiterad och hotfull mot polis personal. Mannen som är i 55-årsåldern har relation till ägaren av villan, han skall även under kvällen ha hotat en annan släkting till livet. Mannen grips misstänkt för mordbrand samt olaga hot.  00:59 Stöld inbrott, Öckerögatan i Göteborg. Polis larmades om ett pågående inbrott i vindsförråd på Öckerögatan i Göteborg. Efter en stunds letande på platsen kunde polisen lokalisera en man i 30-årsåldern som misstänktes för olaga intrång samt försök till stöld och narkotikabrott. 03:18 Skadegörelse, olaga intrång, Ica Storgatan, Vara. Polis larmades om ett pågående inbrott i en Ica butik på Storgatan i Vara. En man ska med hjälp av en sten och en lastpall ha krossat rutan till butiken och tagit sig in.  Polis på plats kunde omhänderta mannen, anmälan om skadegörelse och olaga intrång upprättades.

Rån

Rapporterat måndagen den 5 april kl 02:51

En man blir misshandlad och rånad vid Valhallabadet av två gärningsperson. Inget behov av ambulans.

Vi får in ett samtal om en man som blir misshandlad av två gärningspersoner på Valhallagatan. Enligt uppgift från platsen blir mannen även sparkad på när han ligger ner. Gärningspersonerna hoppar sedan in i en bil och försvinner från platsen. Mannen reser sig och lämnar. En patrull kan sedan lokalisera mannen. Han uppger att han har blivit av med bland annat en mobiltelefon. Patrullen upprättar en anmälan om rån. Inget behov av ambulans till platsen. Ingen misstänkt eller gripen i nuläget.

Rån övrigt

Rapporterat tisdagen den 30 mars kl 09:12

Kvinna eventuellt rånad vid Kvillebäcken.

Polisen får in uppgifter om ett eventuellt bråk mellan en man och en kvinna vid Godemansgatan. Vittnen beskriver hur en man ska ha kastat omkull n kvinna och dragit henne längs med marken. Flera samtal beskriver samma händelse. Kl 20.46: Polis på plats tillsammans med ambulans. De anträffar den aktuella kvinnan. Flera patruller cirkulerar i området men kvinnan kan enligt egen uppgift inte lämna något bättre signalement på gärningsmannen. Kvinnan har bl a skador i ansiktet och körs till Sahlgrenska sjukhuset för kontroll. Hon har svårt att redogöra för vad som inträffat. Ingen gripen i nuläget. Relativt oklart vad som inträffat på platsen. Anmälan upprättas, troligen misshandel alt. rån.     

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
973%
SverigeSödra Guldheden

Brott jämfört med riket