facebook_pixelHögsbogatan 25 Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Högsbogatan 25

414 75 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Högsbo i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Högsbogatan 25.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 2010

Fastigheten på Högsbogatan 25 är ett flerfamiljshus byggt 2010.

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön i Högsbo

Boendemiljön i Högsbo

I området kring Högsbogatan 25 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1950- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (192%).

Boendemiljön i Högsbo

En drönarbild över Högsbo

En drönare har flugit över Högsbo och tagit en bild med 360° helikopterperspektiv.

Se Högsbo från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Marklandsgatan
Friidrottens väg
Axel Dahlströms torg
Kapplandsgatan

Människorna i Högsbo

Människorna i Högsbo

Unga medelinkomsttagare i bostadsrätt i etablerade förortsområden utanför storstad

I Högsbo bor 53% kvinnor och 47% män. Medelåldern i området är 40 år, vilket är lägre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (23%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är andra länders kultur, utförsåkning, styrketräning, värdepapper och värdepappersaffärer, golf, utrikespolitik, jämställdhetsfrågor, film, datorer och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 57% som högutbildade. 19% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 30% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 60%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 25 651 kr, vilket är 5% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 229 363 kronor i lån.

-5%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Högsbogatan 25 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 24,4% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 168% fler röster än riksgenomsnittet.

V+168%

Bostadsmarknaden i Högsbo

i Högsbo pågår och planeras det för 355 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Högsbo

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Högsbogatan. Snitthyran är 8 902 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

163 meter från adressen ligger Trädet Montessori kooperativ.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Högsbo på Marklandsgatan 3.

Lockas man av restaurangbesök finns Vikings Kök Bar & Pizzeria och Restaurang Frölundaborg i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters gångväg (738 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (35 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis, sex minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Högsbo

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat torsdagen den 4 mars kl 08:47

Målsägare har haft inbrott i sin bostad.

Polis fick larm om att en målsägare har haft inbrott i sin bostad på Tvärflöjtsgatan i Västra Frölunda. Polis är på platsen för att göra en brottsplatsundersökning. Oklart i nuläget när detta inbrott skall ha skett. Ingen är gripen för brottet.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat söndagen den 28 februari kl 08:00

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr.

19:39, rån, Göteborg Vi har under kvällen haft en rad personrån i Göteborg. Det första larmet kommer in 19:39. Då är det tre maskerade män som rånar ett ensamt offer på en väg i Slottsskogen. Rånoffret ska enligt uppgift ha blivit slagen i huvudet med något som kan ha varit ett pistolliknande föremål. Inga allvarliga skador. Rånarna fick inget med dig. 20:01 kommer det in ytterligare ett larm om tre maskerade män som rånat en person i Annedal på en mobiltelefon. Inga uppgifter om skador eller vapen i det fallet. 02:22 får vi in nästa larm. En anmälare ringer och uppger att han och en vän har blivit rånade av ett flertal personer med ett pistolliknande föremål i Guldheden.  De ska ha blivit rånade på mobiltelefon och plånbok. Rånet ska enligt uppgift ha skett i en lägenhet. Polis åker till den aktuella adressen och kan där gripa fyra personer misstänkta för grovt rån. Det finns i nuläget inget konstaterat samband mellan tidigare rån. Men inget som går att utesluta. 19:52, rattfylleri, Alingsås En patrull stoppar en bil på länsväg 190. Föraren tas med för kontroll. En anmälan om drograttfylleri samt narkotikabrott eget bruk är upprättad. 20:17, rån, Alingsås Vi får in ett larm om en blodig man vid en fotbollsplan. En allmänhet har hjälpt mannen hem. Polis och senare ambulans åker sedan till adressen. Enligt uppgift har mannen blivit misshandlad och rånad på mobiltelefon, nycklar och jacka. 19:03, misshandel, Trollhättan Vi får ett larm om att en kvinna har fått ett slag i huvudet av en okänd gärningsperson på en hållplats i Kronogården. Inget behov av ambulans. En patrull åker till platsen. En anmälan om misshandel av okänd gärningsperson upprättas.

Farligt föremål, misstänkt

Rapporterat torsdagen den 25 februari kl 06:54

Ev farligt föremål i lägenhet, Kaverös /Pågående insats/

Polis har spärrat av en lägenhet där det påträffas kemikalier och föremål som, i kombination med andra uppgifter,  bedöms kunna vara farliga. Initial bedömning är att det inte föreligger någon explosionsrisk. En lägenenhet är avspärrad. Själva fastigheten är inte utrymd i nuläget. Nationella bombskyddet är på väg till platsen för at göra en bedömning. En man är gripen för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Ärendet uppdateras under dagen 08:50 Uppdatering. Polisens arbetet fortsätter kring aktuell adress som är fortsatt avspärrad. Vi kommer att vidta flera utredningstekniska åtgärder under förmiddagen.   11:03 Uppdatering. Polisen arbetar fortfarande med platsundersökningen, inget nytt att rapportera. Sidan kommer att uppdateras när förändring sker.     12:43 Uppdatering. Polisen har arbetat klart på platsen och avspärrningarna är hävda. Polisen har gjort diverse beslag i ärendet som skall analyseras och gås igenom.  

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
252%
SverigeHögsbo

Brott jämfört med riket