facebook_pixelKabbeleksgatan 5F Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Kabbeleksgatan 5F

417 18 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Kvillebäcken i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Kabbeleksgatan 5F.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1950

Fastigheten på Kabbeleksgatan 5F är ett flerfamiljshus byggt 1950.

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön i Kvillebäcken

Boendemiljön i Kvillebäcken

I området kring Kabbeleksgatan 5 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1940- och 1950-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (47%).

Boendemiljön i Kvillebäcken

Två drönarbilder över Kvillebäcken

En drönare har flugit över Kvillebäcken och tagit två bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Kvillebäcken från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Lundbybadet
Lundby bibliotek
Wieselgrensplatsen
Kvillebäcken

Människorna i Kvillebäcken

Människorna i Kvillebäcken

Unga medelinkomsttagare i bostadsrätt i etablerade förortsområden utanför storstad

I Kvillebäcken bor 45% kvinnor och 55% män. Medelåldern i området är 42 år, vilket är lägre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (16%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är andra länders kultur, utförsåkning, styrketräning, värdepapper och värdepappersaffärer, golf, utrikespolitik, jämställdhetsfrågor, film, datorer och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 48% som högutbildade. 30% har gymnasieutbildning och 7% har endast grundskoleutbildning. 35% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 70%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 304 kr, vilket är 18% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 758 265 kronor i lån.

-18%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Kabbeleksgatan 5F gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 27,2% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 122% fler röster än riksgenomsnittet.

V+122%

Bostadsmarknaden i Kvillebäcken

i Kvillebäcken pågår och planeras det för 246 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Wieselgrensplatsen

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Kabbeleksgatan. Snitthyran är 5 648 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

446 meter från adressen ligger Förskolan Gryningen.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Wieselgrensplatsen 8.

Lockas man av restaurangbesök finns Divan i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (680 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Fjärdingsparken, ligger ca en minuts gångväg (101 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, sju minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Kvillebäcken

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Mord/dråp, försök

Rapporterat lördagen den 27 februari kl 09:53

Vi får in ett larm om en man som blivit knivskuren. Två gripna.

Vi får in ett larm om en knivskuren man vid en bensinstation på Hjalmar Brantingsgatan. Mannen har blivit knivskuren i buken. Polis och ambulans åker till platsen. Den knivskurne mannen är vaken och talbar. Han förs kort efter med ambulans till sjukhus. Skadeläget är enligt uppgift allvarligt, men stabilt. Polis spärrar av platsen för teknisk undersökning. Det finns uppgifter och spår som pekar mot en lägenhet i närheten. Polis kan där gripa två personer misstänkta för försök till mord. Uppdatering kl. 10:16 Polis genomför dörrknackning i området och på den aktuella adressen. Lägenheten är avspärrad. De två gripna är män i 35- respektive 40-årsåldern. Uppdatering kl. 15:05 Polisen har i samband med dagens utredningsarbete kunnat gripa ytterligare en person i ärendet. Totalt är nu alltså tre män i 35-40-årsåldern gripna för försök till mord. Den knivskurne mannen är i 40-årsåldern och vårdas fortsatt på sjukhus. Läget är enligt uppgift fortsatt allvarligt, men stabilt. Mer detaljer i utredningen kan inte lämnas i nuläget. 

Stöld/inbrott

Rapporterat söndagen den 21 februari kl 11:44

Inbrott på Lundbybadet.

Enligt väktare observerades en man som tagit sig på Lundbybadet. Väktaren uppfattade att mannen gjort inbrott på badet. Mannen flydde platsen på cykel i riktning mot Mc Donalds vid Wiesegrensplatsen. Oklart i nuläget om mannen fått med sig något gods från Lundbybadet. Polispatruller söker i området efter mannen.  

Brand

Rapporterat fredagen den 19 februari kl 01:13

Gasbuss brinner på Hjalmarbrantingsplatsen varför en större avspärrning görs i detta nu.

Inga personer har kommit till fysisk skada i samband med branden. Polis spärrar av ett större område kring bussen. Flera av moten som leder trafiken ner mot Hjalmar Brantingsplatsen kommer att stängas av under räddningsarbetet. Ingen prognos i nuläget hur länge det kommer att vara avstängt. Kommer var mycket begränsad framkomlighet kring platsen varför allmänheten uppmanas att välja annan väg tills vidare. Lundbyleden nu avstängd i båda riktningarna från Lindholmsmotet - Brunnsbomotet i minst 30 min.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
269%
SverigeKvillebäcken

Brott jämfört med riket