facebook_pixelKabelgatan 18 Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Kabelgatan 18

414 57 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Majorna i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Kabelgatan 18.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1951

Fastigheten på Kabelgatan 18 är ett flerfamiljshus byggt 1951.

Snittvärderingen är 51 817 kr/m²

Snittvärderingen på Kabelgatan 18 är ca 51 817 kr/m².

Värdera bostad på Kabelgatan 18

Evaluation

Värdeindikation

51 817 kr/m2

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön i Majorna

Boendemiljön i Majorna

I området kring Kabelgatan 18 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1930- och 1950-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (44%).

Boendemiljön i Majorna

En drönarbild över Majorna

En drönare har flugit över Majorna och tagit en bild med 360° helikopterperspektiv.

Se Majorna från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Dalheimers hus
Mariebergs kyrkogård
Slottsskogsgatan
Kapten Hanssons hus

Människorna i Majorna

Människorna i Majorna

Unga urbana singelhushåll med goda inkomster i bostadsrätt i innerstad eller citynära förort

I Majorna bor 46% kvinnor och 54% män. Medelåldern i området är 46 år, vilket är högre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) men lägre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (25%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är modenyheter, andra länders kultur, segling, utrikespolitik, näringsliv och samhällsekonomi, vin och vinprovning, konst, jämställdhetsfrågor, skönhetsvård och styrketräning.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 50% som högutbildade. 24% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 29% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 65%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 26 798 kr, vilket är 1% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 122 659 kronor i lån.

-1%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Kabelgatan 18 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Vänsterpartiet det största partiet med 27,3% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 241% fler röster än riksgenomsnittet.

V+241%

Bostadsmarknaden i Majorna

i Majorna pågår och planeras det för 440 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Majorna

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Kabelgatan. Snitthyran är 9 129 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

47 meter från adressen ligger Föräldrakooperativet Kalabalik Ek för.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Effkå på Kungsladugårdsgatan 15.

Lockas man av restaurangbesök finns Enoteca Maglia och Restaurang Fritz på Dalheimers Hus i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (496 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (107 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, åtta minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Majorna

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat tisdagen den 2 mars kl 09:35

Vi får in uppgifter om en brand i en lägenhet på Djurgårdsgatan. Inga uppgifter om skadade.

Räddningstjänst, ambulans och polis på väg. Uppdatering kl. 21:33 Räddningstjänsten konstaterar torrkokning och branden är släckt. Inga personskador.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat söndagen den 28 februari kl 08:00

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr.

19:39, rån, Göteborg Vi har under kvällen haft en rad personrån i Göteborg. Det första larmet kommer in 19:39. Då är det tre maskerade män som rånar ett ensamt offer på en väg i Slottsskogen. Rånoffret ska enligt uppgift ha blivit slagen i huvudet med något som kan ha varit ett pistolliknande föremål. Inga allvarliga skador. Rånarna fick inget med dig. 20:01 kommer det in ytterligare ett larm om tre maskerade män som rånat en person i Annedal på en mobiltelefon. Inga uppgifter om skador eller vapen i det fallet. 02:22 får vi in nästa larm. En anmälare ringer och uppger att han och en vän har blivit rånade av ett flertal personer med ett pistolliknande föremål i Guldheden.  De ska ha blivit rånade på mobiltelefon och plånbok. Rånet ska enligt uppgift ha skett i en lägenhet. Polis åker till den aktuella adressen och kan där gripa fyra personer misstänkta för grovt rån. Det finns i nuläget inget konstaterat samband mellan tidigare rån. Men inget som går att utesluta. 19:52, rattfylleri, Alingsås En patrull stoppar en bil på länsväg 190. Föraren tas med för kontroll. En anmälan om drograttfylleri samt narkotikabrott eget bruk är upprättad. 20:17, rån, Alingsås Vi får in ett larm om en blodig man vid en fotbollsplan. En allmänhet har hjälpt mannen hem. Polis och senare ambulans åker sedan till adressen. Enligt uppgift har mannen blivit misshandlad och rånad på mobiltelefon, nycklar och jacka. 19:03, misshandel, Trollhättan Vi får ett larm om att en kvinna har fått ett slag i huvudet av en okänd gärningsperson på en hållplats i Kronogården. Inget behov av ambulans. En patrull åker till platsen. En anmälan om misshandel av okänd gärningsperson upprättas.

Brand

Rapporterat tisdagen den 23 februari kl 02:07

En buss har börjat brinna under färd vid Fiskhamnsmotet enligt SOS.

Räddningstjänst, ambulans och polis har larmats till Fiskhamnsmotet där bussen stannat efter det att den börjat brinna under färd, allt enligt SOS. Samtliga som varit på bussen ska ha lämnat bussen. Inga kända personskador. Räddningstjänsten leder insatsen. Polisen kommer att ta hand om trafikdirigering när man kommer fram till platsen. Ett däck som har börjat brinna som gått varmt. Branden startar i samband med däckbytet i däcket. Inga brottsmisstankar, inga personskador.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
506%
SverigeMajorna

Brott jämfört med riket