facebook_pixelKabelgatan 18 Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Kabelgatan 18

414 57 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Majorna i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Kabelgatan 18.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1951

Fastigheten på Kabelgatan 18 är ett flerfamiljshus byggt 1951.

Snittvärderingen är 54 616 kr/m²

Snittvärderingen på Kabelgatan 18 är ca 54 616 kr/m².

Värdera bostad på Kabelgatan 18

Evaluation

Värdeindikation

54 616 kr/m2

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön i Majorna

Boendemiljön i Majorna

I området kring Kabelgatan 18 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1930- och 1950-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (44%).

Boendemiljön i Majorna

En drönarbild över Majorna

En drönare har flugit över Majorna och tagit en bild med 360° helikopterperspektiv.

Se Majorna från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Mariaplan
Kapten Hanssons hus
Pater Nosterkyrkan
Dalheimers hus

Människorna i Majorna

Människorna i Majorna

Unga urbana singelhushåll med goda inkomster i bostadsrätt i innerstad eller citynära förort

I Majorna bor 46% kvinnor och 54% män. Medelåldern i området är 46 år, vilket är högre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) men lägre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (25%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är modenyheter, andra länders kultur, segling, utrikespolitik, näringsliv och samhällsekonomi, vin och vinprovning, konst, jämställdhetsfrågor, skönhetsvård och styrketräning.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 50% som högutbildade. 24% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 29% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 65%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 26 798 kr, vilket är 1% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 122 659 kronor i lån.

-1%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Kabelgatan 18 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Vänsterpartiet det största partiet med 27,3% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 241% fler röster än riksgenomsnittet.

V+241%

Bostadsmarknaden i Majorna

i Majorna pågår och planeras det för 440 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Majorna

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Kabelgatan. Snitthyran är 9 109 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

47 meter från adressen ligger Föräldrakooperativet Kalabalik Ek för.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Effkå på Kungsladugårdsgatan 15.

Lockas man av restaurangbesök finns Enoteca Maglia och Restaurang Fritz på Dalheimers Hus i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (496 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (107 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, åtta minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Majorna

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat fredagen den 16 april kl 06:42

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Hans-Jörgen Ostler.

23.44 Göteborg, stöld I Kungsladugård, Majorna grips två män efter att de varit och stulit cyklar ur ett cykelrum och lastat dessa i en bil. De båda stoppas i bilen på väg från platsen. Båda misstänks för stöld och narkotikabrott.   03.22 Borås, misstänkt drograttfylleri På riksväg 42 vid Frufällan är det en manlig bilist som vägrar att stanna vid kontroll. Polisen påbörjar ett förföljande på bilen där tre personer befinner sig. Efter en kort stund kör bilisten av vägen. Föraren, en man misstänks vara påverkad och misstänks för vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och drograttfylleri. Två av personerna klagar på bröstsmärtor och den tredje är ett sjukdomsfall. 03.49 Lidköping, brand Polis och räddningstjänst larmas till Börjestorp i närheten av Storgården med anledning av att det brinner i en ladugård. När räddningstjänsten kommer till platsen är ladugården helt övertänd. Räddningstjänsten låter ladugården brinna ner till grunden. Inga uppgivna personskador och i nuläget är det oklart om det fanns några djur i ladugården. Oklart vad som orsakat branden och polisen inleder en förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet. 

Sammanfattning dag

Rapporterat måndagen den 12 april kl 06:27

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstalespersoner under måndagen är Stefan Gustafsson och Peter Adlersson/Fredrik Svedemyr.

Kl 02.02 Göteborg, skadegörelse, vållande till kroppsskada mm Polis larmas till Slottskogsgatan där en kvinna uppges ha kastat en sten genom en ruta till en bostad. Den boende i bostaden har träffats av stenen då han ligger i sängen, dock inga allvarliga skador. Den person som träffats frågar kvinnan vad hon håller på med och då vill hon komma in genom porten. Hon blir dock inte insläppt och går från platsen. Polis tillkallas och polisen söker i närområdet, sista iakttagelse är vid Hägergatan. Polis anträffar en kvinna som stämmer bra in på beskrivning från brottsplatsen. Kvinnan har då hon anträffats jord på händerna. Hon identifieras men blir även våldsamt mot ingripande polismän. Anmälan upprättas, skadegörelse, vållande till kroppsskada samt våldsamt motstånd.   

Brand

Rapporterat torsdagen den 8 april kl 03:15

Larm om brand i lägenhet på Nedre Matrosgatan.

När räddningstjänsten kommer fram brinner det i en säng i lägenheten. Branden släcks snabbt men en hel del rökutveckling på platsen. Orsak till branden kan eventuellt vara en bärbar dator som låg i sängen. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet kommer att skrivas.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
506%
SverigeMajorna

Brott jämfört med riket