facebook_pixelKalendervägen 49 Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Kalendervägen 49

415 37 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Kortedala i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Kalendervägen 49.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1954

Fastigheten på Kalendervägen 49 är ett flerfamiljshus byggt 1954.

Snittvärderingen är 39 436 kr/m²

Snittvärderingen på Kalendervägen 49 är ca 39 436 kr/m².

Värdera bostad på Kalendervägen 49

Evaluation

Värdeindikation

39 436 kr/m2

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön i Kortedala

Boendemiljön i Kortedala

I området kring Kalendervägen 49 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1950- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (47%).

Wikipediafoton från närområdet

Kortedala distrikt
Allhelgonakyrkan, Göteborg
Kortedala
Kortedala församling

Människorna i Kortedala

Människorna i Kortedala

Medelinkomsttagare i bostadsrätt i multikulturella etablerade förortsområden utanför storstad

I Kortedala bor 46% kvinnor och 54% män. Medelåldern i området är 36 år, vilket är lägre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (26%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är alternativ hälsovård, skönhetsvård, astrologi, datorer, prova nya produkter, följa populära tv-serier, bantningstips, spela dataspel/tv-spel, hårvård och film.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 26% som högutbildade. 39% har gymnasieutbildning och 11% har endast grundskoleutbildning. 19% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 53%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 095 kr, vilket är 33% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 362 204 kronor i lån.

-33%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Kalendervägen 49 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 37,0% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 437% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+437%

Bostadsmarknaden i Kortedala

i Kortedala pågår och planeras det för 238 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 12 objekt till salu i Gamlestaden

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Kalendervägen. Snitthyran är 6 035 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

960 meter från adressen ligger Lill-Martina Waldorfförskola.

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Ovrells på Förstamajgatan 5.

Lockas man av restaurangbesök finns Kanonen och Bana Pizzeria Handelsbolag i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters cykelväg (1543 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (68 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis, tre minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Kortedala

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Våld/hot mot tjänsteman

Rapporterat tisdagen den 23 februari kl 08:03

En gripen för hot mot tjänsteman efter bråk på spårvagn vid Ljusårsgatan.

Polis får larm om att det är ett pågående bråk på en spårvagn vid hållplats Galileis gata. En ung man/kille uppges vara gripen för hot mot tjänsteman på platsen och ytterligare ett stort antal unga killar uppges vara hotfulla och bråkat.  Det uppges befinna sig ordningvakter ombord på spårvagnen som tillkallat efter det att någon/några i ungdomsgänget bl a rökt på vagnen, blivit avvisad men vägrat lämna. Spårvagnen har stått still sedan bråket påbörjats. Kl 19.50: Polis på plats. Minst 10 ungdomar avvisas från platsen och polisen tar över gripandet av den misstänkte. Därefter kan spårvagnen åter tas i bruk. Den gripne är misstänkt för hot mot tjänsteman i två fall/ordningsvakter. Den misstänkte är född -03.

Brand

Rapporterat fredagen den 19 februari kl 08:25

Brand i lägenhet, Kortedala i Göteborg.

Larm om lägenhetsbrand i Kortedala, räddningstjänst, ambulans och polis på plats. De boende i lägenheten hade tagit sig ut, inga uppgifter om personskador. Branden skall vara släckt och räddningstjänsten håller på med eftersläckningsarbete.   Polis skriver anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. 

Stöld

Rapporterat torsdagen den 18 februari kl 05:22

Vid hållplats Gamlestadstorget har en man i 30-årsåldern blivit bestulen på sin halskedja.

En man med munskydd kom fram till honom och frågade om han hade en cigarett. I samband med detta ryckte han loss halskedjan och försvann från platsen. Inget hot eller våld har förekommit och inga personskador. Polis är på plats för att ta uppgifter för en anmälan. 

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
245%
SverigeKortedala

Brott jämfört med riket