facebook_pixelLenvädersgatan 15 Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Lenvädersgatan 15

418 35 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress på Biskopsgården i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Lenvädersgatan 15.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1959

Fastigheten på Lenvädersgatan 15 är ett flerfamiljshus byggt 1959.

Snittvärderingen är 30 100 kr/m²

Snittvärderingen på Lenvädersgatan 15 är ca 30 100 kr/m².

Värdera bostad på Lenvädersgatan 15

Evaluation

Värdeindikation

30 100 kr/m2

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön på Biskopsgården

Boendemiljön på Biskopsgården

I området kring Lenvädersgatan 15 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1950- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (60%).

Wikipediafoton från närområdet

Norra Biskopsgården
Jättestensskolan
A C Lindblads gata
Svartedalen, Göteborg

Människorna på Biskopsgården

Människorna på Biskopsgården

Unga medelinkomsttagare i bostadsrätt i etablerade förortsområden utanför storstad

På Biskopsgården bor 40% kvinnor och 60% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (21%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är andra länders kultur, utförsåkning, styrketräning, värdepapper och värdepappersaffärer, golf, utrikespolitik, jämställdhetsfrågor, film, datorer och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 25% som högutbildade. 41% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 23% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 52%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 000 kr, vilket är 26% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 099 074 kronor i lån.

-26%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Lenvädersgatan 15 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 41,6% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 156% fler röster än riksgenomsnittet.

V+156%

Bostadsmarknaden på Biskopsgården

Biskopsgården pågår och planeras det för 422 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Biskopsgården

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Lenvädersgatan. Snitthyran är 7 517 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

654 meter från adressen ligger Förskolan Emilia.

Matbutiker och restauranger

Bara elva minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Lidl på Sommarvädersgatan 5.

Lockas man av restaurangbesök finns Ataf's Mat & Prat och The pign whistle i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (486 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (106 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Feelgood Företagshälsa Göteborg Torslanda, elva minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Biskopsgården

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat torsdagen den 4 mars kl 09:44

På Varmfrontsgatan har två bilar börjat brinna på en parkering.

Polis är på plats och räddningstjänsten är på väg. Finns risk för spridning enligt polis på plats.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat tisdagen den 23 februari kl 06:28

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Stefan Gustafsson.

03.27 Göteborg, bilbrand På Rambergsvägen har en parkerad bil börjat brinna. Enligt räddningstjänsten fanns det spridningsrisk då bilen stod parkerad intill en bostad men man kunde förhindra att branden spred sig. En anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats av polisen. 03.37 Ulricehamn, stöld Vid Rasta Ulricehamn har 3-4 personer tagit sig in bak i en lastbil genom att skära sönder kapellet. Man har fått med sig cirka 15 vägghängda element från platsen. Lastbilschauffören har sett en liten lastbil samt en personbil på platsen i samband med stölden. Ingen gripen. En anmälan om stöld genom inbrott i fordon har skrivits. 03.57 Göteborg, drograttfylleri m.m. På Sommarvädersgatan stoppas en bilist för kontroll. Föraren, en man i 30-årsåldern, saknar körkort och visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri samt grov olovlig körning.

Stöld/inbrott

Rapporterat söndagen den 21 februari kl 11:44

Inbrott på Lundbybadet.

Enligt väktare observerades en man som tagit sig på Lundbybadet. Väktaren uppfattade att mannen gjort inbrott på badet. Mannen flydde platsen på cykel i riktning mot Mc Donalds vid Wiesegrensplatsen. Oklart i nuläget om mannen fått med sig något gods från Lundbybadet. Polispatruller söker i området efter mannen.  

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
154%
SverigeBiskopsgården

Brott jämfört med riket